Pianisti Sabina Oprea konsertoi Kesän nuoret taiteilijat -sarjassa to 22.8.

Kesän nuoret taiteilijat -sarjassa soi barokkisello, piano, sello ja viola da gamba

Kesän nuoret taiteilijat -konserttisarja tulee taas! Sarja esittelee vastikään valmistuneita ja opinnoissaan erinomaisesti menestyneitä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijoita.

Elokuun 31. päivä sarjassa esiintyy viola da gambaa soittava Maija Lampela. Konsertissa kuullaan sekä harvinaisempaa englantilaista viola da gamballe sävellettyjä musiikkia että sävellyksiä soittimen kultakaudelta.

– Konsertti esittelee Marais’n ja Forquerayn, kahden tärkeimmän viola da gamba -säveltäjän, teoksia. Välipalana kuullaan William Corkinen sooloja 1600-luvulta. Ajatus on soittaa viola da gamban merkkiteoksia parhailta säveltäjiltä ja parhaalta ajalta, Lampela kertoo.

Vähimmillään säestyssoittimena voisi olla ainoastaan cembalo, mutta nyt mukana on laajempi kolmesta muusikosta koostuva säestysryhmä.

– Mukana on cembalosta, luutusta ja viola da gambasta koostuva continuoryhmä. Kun soittimia on useita mahdollistaa tämä säestyssoittimien erilaiset yhdistelmät ja erilaiset sointivärit ja tunnelmat.

Kesä on jo ovella. Millaisia kesäsuunnitelmia sinulla on?

– Kesä menee tiiviisti keikkailun parissa. Voisi sanoa, että kesä on maakuntamatkailua musiikin merkeissä. Ei juuri ehdi muuta tehdä kuin esiintyä ympäri Suomea, mikä on tietysti hyvä juttu.

Lampelan ohella Kesän nuoret taitelijat -sarjassa kuullaan barokkisellisti Anna Pulakan, pianisti Sabina Oprean ja sellisti Laura Martinin konsertit.


Kesän nuoret taiteilijat 16.–31.8.2019

Anna Pulakka, barokkisello
Pe 16.8. klo 19.00
Organo, Musiikkitalo
Osta lippu

Sabina Oprea, piano
To 22.8. klo 19.00
Camerata, Musiikkitalo
Osta lippu

Laura Martin, sello
Ke 28.8. klo 19.00
Camerata, Musiikkitalo
Osta lippu

Maija Lampela, viola da gamba
La 31.8. klo 17.00
Organo, Musiikkitalo
Osta lippu

Liput: 18/11,50/6,50 € (Ticketmaster), 15/10/5 € (Musiikkitalo)