Karri Kaitue: Unelmana orkesterin johtaminen

Minkälaisia näkökulmia tai mahdollisuuksia taiteilijan osaaminen voisi tarjota yritysten johtamiseen? Entä mitä johtamisen ammattilainen voisi tarjota taiteilijalle, ja minkälaiseen molemminpuoliseen oppimiseen se voisi parhaimmillaan johtaa?

Yritysjohtaja ja hallitusammattilainen Karri Kaitue halusi tutkia kapellimestarikoulutusta suhteessa omiin kokemuksiinsa johtamisesta ja johtajuudesta. Orkesterin johtaminen on Kaitueelle uutta, vaikka unelma kapellimestariudesta onkin ollut pitkäaikainen. Kaitueen mielestä yrityksen johtamisella ja kapellimestarin tehtävällä on paljon yhteistä: on synnytettävä luottamusta ja herätettävä yhteisen tekemisen tahto. Ongelmia on ratkottava kannustavalla tavalla. Taideyliopiston Sibelius-Akatemian orkesterinjohdon koulutuksessa Kaituetta kiehtoo, miten näin vaativassa lajissa koulutetaan huippuosaajia vuosi toisensa jälkeen.

Taideyliopisto haluaa kasvattaa taideosaamista tuoreen ajattelun mahdollistajana yhteiskunnassa. Taiteen rajaton toimintakenttä tarjoaa tähän työhön loistavan alustan myös yrityksille.

Lue lisää mielenkiintoisista yhteistyömahdollisuuksista Tue taidetta -sivuiltamme.