Kansanmusiikin tutkimuksen tulevaisuutta pohditaan 25.-26.11. marraskuuta

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmä järjestää yhteistyössä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kanssa kansanmusiikintutkijoiden valtakunnallisen symposiumin Helsingissä 25.–26. 11. 2015. Symposium kokoaa kansanmusiikin tutkijat ja tutkimuksesta kiinnostuneet Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran juhlasaliin paitsi kuuntelemaan ajankohtaisia esitelmiä, myös keskustelemaan tutkimuksen tilasta ja sen tulevaisuudesta.

Symposiumissa kuullaan sekä tieteellisiä että taiteellisia näkökulmia erityisesti historiallisen kansanmusiikin kysymyksiin. Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistot ja tutkimusjulkaisut ovat olleet 1980-luvun alusta lähtien Sibelius-Akatemiassa koulutettujen kansanmuusikkojen keskeistä opinto- ja tutkimusmateriaalia. Symposiumin konsertissa Arkistosta esitykseksi kuullaan musiikkia, joka on saanut innoituksensa arkistojen löydöistä ja liittyy meneillään oleviin tutkimuksiin.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmä järjestää symposiumin yhteydessä myös valtakunnallisen kansanmusiikkipedagogiikan koulutuspäivän Mitä on kansanmusiikkipedagogiikka nyt? Kansanmusiikkipedagogiikan kysymyksiin paneutuva koulutustilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.

Symposiumin ohjelma

Kansanmusiikkipedagogiikan koulutuspäivä

Lisätietoja:
Maari Kallberg, symposiumin koordinaattori. , 050-309 3829
Kristiina Ilmonen, Kansanmusiikin professori, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia. 050-526 2020
Risto Blomster, arkistotutkija, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura. 040- 534 8868
Juulia Salonen, Kansanmusiikin pedagogiikkapäivän koordinaattori. 041-505 3744