Kansainvälinen jazzlaulukonferenssi toista kertaa Helsingissä lokakuussa

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä järjestää jo toista kertaa kansainvälisen jazzlauluun keskittyvän konferenssin Helsingin Musiikkitalossa 6.-8. lokakuuta 2017. Tapahtuman pääpuhujiksi on kutsuttu Deborah Brown, Darmon Meader, Farah Jasmine Griffin sekä erityisvieraaksi Judy Niemack. 

 

Jazzlaulun ja sen tutkimuksen ympärille järjestettävä konferenssi on ainutlaatuinen. Tapahtuma syntyi vuonna 2015 tarpeesta luoda verkostoitumismahdollisuuksia jazzlaulun ammattilaisille ja siitä kiinnostuneille eri puolilla maailmaa. Luentojen, paneelikeskustelujen, työpajojen ja luentokonserttien aikana perehdytään muun muassa yksittäisten jazzvokalistien tyyleihin, jazzlaulun vaikutteisiin ja asemaan eri kulttuureissa, jazzlaulajan erilaisiin rooleihin sekä laulajalle sovittamiseen. Konferenssiin osallistuu 27 esitelmöijää ja osallistujia on yli 15 maasta. 

Deborah Brown opettaa arvostetussa New York comes to Groningen –ohjelmassa Alankomaissa. Hän on esiintynyt uransa aikana laajasti eri puolilla maailmaa niin solistina, pedagogina kuin yhtyeenjohtajanakin. Saksofonisti, laulaja, säveltäjä ja sovittaja Darmon Meader tunnetaan muun muassa arvostetun New York Voices –lauluyhtyeen perustajana, musiikillisena johtajana ja tuottajana. Farah Jasmine Griffin työskentelee tällä hetkellä englanninkielen, vertailevan kirjallisuuden ja afroamerikkalaisen tutkimuksen professorina New Yorkin Colombia Universityssä. Judy Niemack on yksi eurooppalaisen jazzlaulukoulutuksen edelläkävijöistä Euroopassa, jossa hän on opettanut vuodesta 1992 eri korkeakouluissa muun muassa Brysselissä, Antwerpenissä, Haagissa, Berliinissä ja San Sebastianissa.

Konferenssin yhteydessä 7. lokakuuta 2017 Darmon Meader ja Deborah Brown esiintyvät iltakonsertissa suomalaisen yhtyeen kanssa.

 

Lisätietoja:
Jenny Robson,  (MuM, jazzlaulaja, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tohtorikoulutettava)
Elena Mindru,  (MuM, jazzlaulaja, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tohtorikoulutettava)

sites.uniarts.fi/web/ijvc2017

Facebook