Photo: Jouni Harala

Kalevan Navetasta Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön uusi kotisali

Seinäjoen uusi taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta avaa ovensa yleisölle maaliskuussa. Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön konserttitoiminta tulee keskittymään jatkossa uuteen kulttuurikeskukseen ja sen konserttisali Hugoon.

– On hienoa päästä tuomaan taidetta ja kulttuuria uusiin Kalevan Navetan inspiroiviin puitteisiin ja aivan kaupungin keskustan kupeeseen. Uskomme, että laadukas ja monipuolinen ohjelmamme tavoittaa jatkossa entistä useamman kulttuurin kuulijan ja kokijan, yksikön päällikkö Mika Virkkala toteaa tyytyväisenä.

Hugo-salin virallisia avajaisia lauantaina 21.3. saapuu juhlistamaan Seinäjoen oman tytön Paula Koivuniemen tähdittämä Paula Koivuniemi Roots & Friends. Konsertissa kuullaan Koivuniemen rakastetuimpia kappaleita sekä vanhoja kansanlauluja kansanmusiikin soittimille sovitettuna. Folk-henkiset sovitukset tekevät tutuista kappaleista tuoreita, raikkaita ja rytmisesti vetovoimaisia.

– Odotan innolla esiintymistä syntymäkaupungissani Seinäjoella upean, erilaisen orkesterin säestyksellä. Lisäksi on kunnia saada avata uusi Hugo-konserttisali käyttöön ja toivon Kalevan Navetalle menestystä sen tuleville vuosille, Koivuniemi sanoo.

Musiikillinen tragikomedia Kulissit kaatuu iskee huumorilla alkoholismiin

Seinäjokelaislähtöisen näyttelijä-käsikirjoittaja Natalil Lintalan omakohtaiseen toipumistarinaan perustuva esitys Kulissit kaatuu nähdään Kalevan navetassa toukokuussa kahdesti.

– On hienoa päästä esittämään tätä näytelmää juuri Seinäjoella, koska tämän esityksen juuret ovat vahvasti pohjalaisessa sielunmaisemassa. Lopulta paluu lakeudelle kääntää myös päähenkilön elämän suunnan, Natalil Lintala kertoo.
Kulissit kaatuu -esityksen kolmihenkinen työryhmä, näyttelijä-käsikirjoittaja Natalil Lintala, ohjaaja Tero Heinämäki sekä muusikko Mari Kätkä, koostuu Taideyliopiston alumneista.

 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Piia Kleemola-Välimäki
p. 040 7104382,

www.uniarts.fi/seinajoki

 
Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön tapahtumat keväällä 2020

Juha Kujanpää Ensemble
Pe 17.1.2020 klo 19.00, Hotelli-Ravintola Alma 
Juha Kujanpää Ensemble on instrumentaaliyhtye, joka yhdistää akustisen pelimannipoljennon sähköiseen jazzrockiin. Yhtyeen musiikki edustaa nykykansanmusiikin ja suomiprogen fuusiota ja vahvaa suomalaista sävelkieltä.

Duo Petri Hakala & Markku Lepistö
Pe 14.2.2020 klo 19.30, Kalevan Navetta 
Pitkän linjan kansanmuusikoiden duossa harmonikan, mandoliinin ja kitaran sointi muodostaa modernin ja täyteläisen kokonaisuuden, jossa perinteiset ja uudemmat tyylit sulautuvat hienovireisesti toisiinsa.

Ma Rouf
To 12.3.2020 klo 19.00, Kalevan Navetta 
MA Roufin musiikissa kurdilainen sufi-perinne ja Lähi-idän rytmit kohtaavat pohjoismaiset tunnelmat. Musiikin taustalla ovat muutoksen ja tulevaisuuden tunteet, toiveet ja pelot.

Paula Koivuniemi Roots & Friends
La 21.3.2020 klo 16.00, Kalevan Navetta, Hugo-sali 
Suomen iskelmägenren valovoimaisimpiin tähtiin kuuluva Paula Koivuniemi esiintyy folk-yhtyeen säestämänä Kalevan Navetan Hugo-salin avajaiskonsertissa.

Aki Rissanen Trio
Pe 3.4.2020 klo 19.00, Kalevan Navetta 
Pianisti Aki Rissanen on noussut nopeasti eurooppalaisen jazzkentän kärkinimiin. Huippumuusikoista koostuva trio saapuu Kalevan Navettaan levynjulkaisukiertueellaan.

LempiLempi
Pe 17.4.2020 klo 19.00, Kalevan Navetta
LempiLempi on ikkuna muinaisuuden ja nykyisyyden välillä. Päivi Hirvosen ja Tero Pajusen duo improvisoi, luo uutta, kokeilee mahdottomia ja kertoo tarinoita.

Kulissit kaatuu
To 7.5 & pe 8.5.2020 klo 19.00, Kalevan Navetta
Seinäjokelaislähtöisen Natalil Lintalan omakohtaiseen toipumistarinaan perustuva esitys Kulissit kaatuu on musiikillinen tragikomedia, joka iskee suoraan, mutta huumorilla kiinni alkoholismiin.

Viisi maisemaa
Pe 15.5.2020 klo 19:00, Kalevan Navetta 
Sopraano Iris Candelaria ja pianisti Niina Ranta esittävät lempiohjelmistoaan Suomesta, Espanjasta, Ranskasta, Saksasta ja Italiasta. Ohjelmassa on sekä värikkäitä liedejä että kauneimpia aarioita.