Julkisen taiteen seminaari Seinäjoella 3. joulukuuta

Taide käyttöön -hanke edistää valtakunnallisesti taiteen käyttöä rakentamisessa ja etsii keinoja taiteen yhdistämiseksi rakentamiseen. Muotoilualan asiantuntijajärjestö Ornamon hallinnoimassa ESR-hankkeessa Taideyliopiston roolina on erilaisten koulutusten avulla lisätä sekä kuntapäättäjien että rakennusalan osaamista taiteen käytössä osana rakennushankkeita.

Seinäjoen kaupunginkirjaston Jaaksi-Salissa 3. joulukuuta 2018 klo 14–17 järjestettävässä seminaarissa kuullaan tilannekatsaus, käydään tiivistetysti läpi julkisen taiteen perusasiat ja kuullaan mielenkiintoisia esimerkkejä Seinäjoelta, Oulusta ja Jyväskylästä. Rakennusalan ammattilaisten puheenvuoroissa kuullaan kokemuksia ja ideoita taiteen roolista rakennushankkeissa. Seminaarissa alustavat Sanna Karimäki-Nuutinen, Tarja Kekäläinen ja Kirsi Pitkänen. Kommenttipuheenvuorot tuovat Miikka Voipio ja Petri Pihlajaniemi.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö mukaan kehittämään Kalevan Navettaa

Taideyliopisto liittyy mukaan Kalevan Navetan kulttuurikeskusyhteisöön käynnistämällä Etelä-Pohjanmaan liiton rahoittaman AIKO-hankkeen. Hankkeessa valmistellaan Kalevan Navetan tehokasta käyttöönottoa ja talon toimijoiden sujuvaa yhteistyötä korkeakoulutoimijoiden, luovan alan ammattilaisten ja eri palveluyritysten kesken.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön toimisto muuttaa niin ikään Kalevan Navettaan remontin valmistuttua. Koulutustoiminta jatkuu edelleen myös Kampusalueella Musiikkiopiston tiloissa ja tapahtumayhteistyö Rytmikorjaamolla.

– Eri taidelajien välinen yhteistyö on meille entistä tärkeämpää osana Taideyliopistoa. Kalevan Navetta on meille myös jo testattu, sopivan kokoinen tapahtuma- ja konserttipaikka, koulutuspäällikkö Mika Virkkala sanoo.

Lue lisää seminaarista

Lisätietoja

Mika Virkkala
koulutuspäällikkö

p. 050 384 3484