Iin työväentalo

Iltamat hakee esityspaikkoja

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu juhlistaa Suomen 100 000-vuotista olemassaoloa valtakunnallisella iltamakiertueella syksyllä 2017. Parhaillaan haetaan esityspaikoiksi seurojen- ja työväentaloja ympäri Suomen.

Juha Hurmeen ohjaama ja nuorten valovoimaisten näyttelijäopiskelijoiden esittämä ”Suomi 100 000 vuotta” -niminen esitys on rakennettu perinteisten iltamien muotoon. Kuullaan avajaispuhe, sivistävä esitelmä ja hyödyllistä kansanvalistusta. Saadaan kuvaelman kautta näkymä maassamme 50 000−150 000 vuotta sitten todennäköisesti asuneista neandertalinihmisistä. Katsastetaan teatterin, laulun ja runon kautta kansalliskirjallisuutemme ydinteoksia Aleksis Kivestä Minna Canthin kautta Rosa Liksomiin. Muistetaan, että Suomi on elävä osa maailmaa ja avaruutta. Pidetään hauskaa yhdessä ja uskalletaan välillä olla vakaviakin. Kurkistetaan tulevaisuuteen.

Hyväntuulinen ja kaikenikäisille soveltuva kokonaisuus kestää väliaikoineen pari tuntia. Paikallisten järjestäjien puhvetti tarjoaa virvokkeita, ja väliajan jälkeen päästään pääasiaan eli pidetään tanssit!

Iltamaohjelman on koonnut ja ohjannut kirjailija, ohjaaja ja kansantaiteilija Juha Hurme, joka on soolonäytöksellään Puupää kolunnut 200 seurojen- ja työväentaloa Inarinjärveltä Hankoon vuodesta 2003 alkaen.

Kiertue toteutetaan viikkojen 42−47 aikana eli loka−marraskuussa ympäri Suomen. Osaksi kiertuetta voi hakea täyttämällä kaavake osoitteessa https://www.lyyti.in/Iltamat 31.3.2017 mennessä. Saapuneiden hakemusten perusteella valitaan esiintymispaikat ja laaditaan kiertueaikataulu.

Suomi 100 000-vuotta -Iltamat on osa Taideyliopiston Suomi 100-vuotisohjelmistoa. Teatterikorkeakoulussa ohjelmasta vastaa näyttelijäntaiteen koulutusohjelma.