Photo: Anni Anttonen
Kuvataideakatemian opiskelijan Iisa Maarasen teos lunastetaan osaksi Antwerpenin taidemuseon kokoelmia.

Iisa Maaraselle toinen sija kansainvälisessä kilpailussa

Kuvataideakatemian viidennen vuosikurssin maalaustaiteen opiskelija Iisa Maaranen sai toisen sijan kuninkaallisten kuvataideakatemioiden Masters Salon -kilpailussa Antwerpenissa. Maarasen teos Multa/Soil lunastetaan osaksi Antwerpenin taidemuseon kokoelmia. Ykkössijan sai belgialainen Jolijn Baeckelandt.

"Keski-Euroopassa on vahva maalaustaiteen perinne. Tämä on opiskelijoille hieno tilaisuus päästä esiintymään kansainvälisessä kilpailussa ja näkemään samalla, mitä muissa taideakatemioissa tehdään", sanoo Kuvataideakatemian maalaustaiteen lehtori Harri Monni.

Kuvataideakatemiasta mukana kilpailussa olivat Maarasen lisäksi, Essi Kuokkanen ja Milla Aska. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 112 teosta 28:lta maisterivaiheen opiskelijalta. Kilpailutyöt ovat näytillä Antwerpenissa 6.11. asti ja sen jälkeen Brysselissä 1.–18.12.

Masters Salon -näyttelyssä on mukana opiskelijoita Antwerpenin, Brysselin, Haagin, Gentin, Liegin ja Tukholman kuninkaallisista taideakatemioista. Kuvataideakatemia oli ensimmäistä kertaa mukana Masters Salon näyttelyssä ja se on osallistujista ainoa, joka ei ole kuninkaallinen taideakatemia.