Heikki Lehtonen Taideyliopiston hallituksen puheenjohtajaksi

Taideyliopiston hallitus valitsi 16.1. puheenjohtajakseen DI Heikki Lehtosen. Lehtonen on hallitusammattilainen ja yritysjohtaja, joka on tehnyt pitkän uran pörssiyhtiön toimitusjohtajana ja pörssiyhtiöiden, yksityisten yritysten ja säätiöiden hallituksissa. Tällä hetkellä Lehtonen toimii mm. Högfors-Trading Oy:n toimitusjohtajana ja Otava-konsernin hallituksen jäsenenä. 

Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin VT Astrid Thors. Taideyliopiston hallituksen nelivuotinen toimikausi alkoi 1.1.2018.

Lehtosen mukaan Taideyliopisto vahvistaa taiteen roolia suomalaisessa yliopistokentässä.

”Taideyliopisto on täynnä huippuosaamista ja mahdollisuuksia. Se on ainutlaatuinen taide- ja kulttuurialan toimija, joka vaikuttaa pääkaupunkiseudun ja koko Suomen menestykseen. On hienoa päästä kehittämään tätä upeaa kokonaisuutta.”

”Taideyliopiston hallitus haluaa avoimesti käydä keskustelua koko yliopistoyhteisön kanssa ja edelleen vahvistaa Taideyliopiston yhteistä identiteettiä”, Lehtonen sanoo.

Uuden hallituksen lähitulevaisuuden suuria päätöksiä ovat mm. Taideyliopiston Töölössä ja Sörnäisissä sijaitsevan kahden kampuksen kehittäminen sekä uuteen strategiakauteen vuosille 2021–2025 valmistautuminen.

Taideyliopiston hallituksessa on 11 jäsentä, joista viisi tulee yliopistoyhteisön ulkopuolelta: Heikki Lehtosen ja Astrid Thorsin lisäksi heitä ovat talouskulttuurin tutkija Paavo Järvensivu, professori Marja Makarow ja Helsingin kaupungin kulttuuripalvelupäällikkö Stuba Nikula. Taideyliopiston sisäisiä hallitusjäseniä ovat professorit Eeva Anttila ja Petteri Salomaa, toimitila-asiantuntija Kari Karlsson, erikoissuunnittelija Hannu Tolvanen sekä opiskelijat Lukas Korpelainen ja Sofia Raittinen.

Haastattelupyynnöt:
Vastaava viestintäpäällikkö Eveliina Olsson, p. 050 598 6492,