Photo: Sami Perttilä

Harri Mäki Sibelius-Akatemian vakinaiseksi puupuhallinmusiikin professoriksi

Klarinetisti Harri Mäki on nimitetty Taideyliopiston Sibelius-Akatemian puupuhallinmusiikin professoriksi 1. elokuuta 2018 alkaen toistaiseksi.
 
Mäki on hoitanut professorin tehtävää kahden vuoden määräaikaisella sopimuksella elokuusta 2016, ja hänen professuurinsa on päätetty vakinaistaa 1.8.2018 alkaen. Mäki on onnistunut työssään erinomaisesti, ja Sibelius-Akatemian puupuhallinkoulutuksen tulevaisuuden kannalta on katsottu perustelluksi kutsua hänet jatkamaan työtään professorina. 
 
Professorina Mäki vastaa puupuhaltimien koulutuksen toteuttamisesta ja kehittämisestä puhaltimien, lyömäsoitinten ja harpun aineryhmän johtajan sekä vastuuopettajien kanssa. Hänen tehtävänään on muun muassa edistää puupuhallinopettajien välistä yhteistyötä ja hyvien opetuskäytäntöjen leviämistä Sibelius-Akatemiassa, kehittää yhteistyötä ammattiorkestereiden ja orkesterikoulutuksen kanssa sekä edistää puupuhaltimien valtakunnallista nuorisokoulutusta ja oppilaitosten välisiä yhteistyömuotoja.
 
Harri Mäki on sekä kotimaassa että maailmalla arvostettu muusikko ja pedagogi. Hän on valmistunut Geneven musiikkikonservatoriosta 1986 ja 1987 (Certificat de Perfectionnement ja Premier Prix de Virtuosite). Mäki on työskennellyt Sibelius-Akatemiassa klarinetin lehtorina vuodesta 2004 lähtien ja opettanut lukuisilla mestarikursseilla sekä Suomessa että ulkomailla. Mäellä on myös pitkä, monipuolinen taiteellinen ura. Hän on toiminut Tapiola Sinfoniettan klarinetin äänenjohtajana, Crusell-viikon taiteellisena johtajana ja Sochi Winter Art-festivaalin puupuhallinakatemian taiteellisena johtajana. Lisäksi Mäki on soittanut myös Avanti!:ssa vuodesta 1995 lähtien. 

Lisätiedot:
Kaarlo Hildén, klassisen musiikin osaston dekaani
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Harri Mäkeä voi kuulla Romantiikkaa ja neoromantiikkaa -konsertissa keskiviikkona 20.12.2017 Musiikkitalon Camerata-salissa klo 19.00. Ohjelmassa mm. Matthew Whittallin teoksen kantaesitys.