Hakuaika käynnissä Sibelius-Akatemian kesäkursseille Seinäjoella

Haku Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen kesäkursseille on parhaillaan käynnissä. Kurssikesä avataan Jazz Campin voimin.

Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö on koko olemassaolonsa ajan - vuodesta 1991 - järjestänyt tasokasta kurssitoimintaa kesäisin Seinäjoella. Perinne jatkuu tänäkin kesänä rytmimusiikkileiri Sibis Jazz Campin, Pianon kesäakatemian sekä Atso Almilan kapellimestarikurssin tahdeissa.

Sibis Jazz Camp jatkaa vahvalla sisällöllään tuoden mukaan uusia tuulia laulunopettajan muodossa.

- Jo perinteeksi muodostunut Seinäjoen Sibis Jazz Camp opettajisto koostuu tänäkin vuonna suomalaisen jazzmusiikin huippunimistä. Mukaan liittyy nyt myös virolaissyntyinen laulajatar Kadi Vija, joka on sekä konserteistaan että levytyksistään saanut ylistäviä arvioita alan kriitikoilta. Tule Sinäkin mukaan ja koe elämys nimeltä jazz!, kehottaa kurssin johtaja Ape Anttila.

Kurssilla opettavat Joonatan Rautio (saksofoni), Teemu Viinikainen (kitara), Aki Rissanen (piano), Kadi Vija (laulu) ja Ville Pynssi (rummut). Kurssijohtaja Ape Anttila ohjaa basson soitossa.

Sibis Jazz Campille osallistuu vuosittain runsaslukuinen ja kirjava joukko muusikoita niin Etelä-Pohjanmaalta kuin muualtakin Suomesta. Osa on monivuotisia vakikävijöitä, ja myös uusia osallistujia saadaan mukaan joka vuosi.

Sibis Jazz Campin yleisölle avoimet päätösklubit pidetään 13.-14.6. Hotelli Ravintola Almassa. Torstaina konsertoivat kurssin opettajat, ja perjantaina on kurssin oppilaiden vuoro esittää taitojaan.

Kesä jatkuu klassisella musiikilla

Sibelius-Akatemian kurssikesä jatkuu heinäkuussa Teppo Koiviston luotsaamalla Pianon kesäakatemialla ja elokuussa kansainvälisesti merkittävällä Atso Almilan kapellimestarikurssilla, joka tuo Seinäjoelle lahjakkaita muusikoita eri puolilta maapalloa. Viime vuosina kurssilaisia on saapunut mm. Hongkongista, Lontoosta ja New Yorkista.

Kurssien loppukonsertit ovat yleisölle avoimia klassisen musiikin ilmaiskonsertteja ja ne järjestetään Seinäjoki-salissa. Pianon kesäakatemian konsertti on 3.8. ja Almilan kapellimestarikurssilaisten ja Seinäjoen kaupunginorkesterin yhteiskonsertti 15.8.2019.

Lisätietoa kursseista löytyy osoitteesta www.uniarts.fi/seinajoki. Ilmoittautumislinkit löytyvät sivulta otsikon Koulutus alta - Sibis Jazz Campin haku on auki 26.5. saakka, muiden kurssien haku päättyy 31.5.

 

Lisätiedot:
Mika Virkkala
Koulutuspäällikkö
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
050 384 3484

Sibis Jazz Camp Facebookissa

www.uniarts.fi/seinajoki

www.facebook.com/SibeliusAkatemia.Seinajoki