Haku pedagogiikan harjoitusoppilaaksi käynnissä 12. elokuuta saakka

Sibelius-Akatemia kouluttaa soiton- ja laulunopettajia. Tulevat opettajat tarvitsevat opinnoissaan harjoitusoppilaita eli ns. pedagogiikkaoppilaita. Oppilas käy viikoittain soitto- tai laulutunneilla Sibelius-Akatemian tiloissa opiskelijan opettaessa ja valvovan opettajan seuratessa ja ohjatessa tapahtumaa. Oppilaiksi haetaan monenlaisia soittajia ja laulajia, pienistä vasta-alkajista hyvin pitkälle edenneisiin.

Harjoitusoppilaita haetaan seuraaviin soittimiin ja aineryhmiin:

- Klassisen musiikin osasto: cembalo, harmonikka, jousisoittimet (viulu, alttoviulu, sello ja kontrabasso), kantele, kitara, klassinen laulu, lyömäsoittimet, piano, sävellys- ja improvisointipajat, sävellyksen yksityis- ja pienryhmäopetus, urut, vapaa säestys (piano), yleismusiikilliset aineet
- Musiikkikasvatuksen, jazzin ja kansanmusiikin osasto: rytmimusiikin (pop/jazz) laulu (musiikkikasvatuksen aineryhmä), kansanmusiikki (kansanmusiikin aineryhmä), jazzlaulu ja jazzyhtyeen eri soittimet (jazzmusiikin aineryhmä), musiikkiteknologia

Hakuaika lukuvuoden 2018–2019 opintoihin järjestetään 14.5.–12.8.2018. Haku tapahtuu sähköisen hakulomakkeen kautta ja oppilaspaikoista ilmoitetaan 15.9.2018 mennessä.

Harjoitusoppilas opiskelee opetusharjoittelijan ja koulutuksesta kokonaisvastuussa olevan ohjaavan opettajan oppilaana. Harjoitusoppilas sitoutuu yhteistyöhön sekä syys- että kevätlukukaudeksi toteuttaen viikoittaiset kotitehtävät huolellisesti. Opiskeluun sisältyy myös oppilasmatineoita ja mahdollisia ryhmätunteja osana opintosuunnitelmaa. Harjoitusoppilaiksi valituille lapsille ja nuorille voidaan kiinnostuksen ja resurssien mukaan järjestää opetusta musiikin perusteissa (musiikin teoria ja säveltapailu)  ja sävellyksen ja sovituksen alkeissa. Opetusharjoittelun avulla Sibelius-Akatemian opiskelija oppii mm. suunnittelemaan ja arvioimaan opetustaan, kehittämään pedagogisia ja vuorovaikutukseen liittyviä taitojaan sekä opettamaan oman instrumenttinsa tai oppiaineensa ohjelmistoon liittyviä teknisiä ja taiteellisia seikkoja monipuolisesti.

Lue lisää ja katso soitinkohtaiset hakuohjeet täältä

Siirry hakulomakkeeseen tästä

Lisätiedot:
siba.harjoitusoppilaat (at) uniarts.fi