Feel Helsinki -tapahtuma valtaa Helsingin Musiikkitalon ensimmäistä kertaa lauantaina 8.6.

Taideyliopiston uusi kaupunkifestivaali tarjoaa laajan taide-, viini- ja ruokakattauksen, lastenohjelmaa ja yhteiskunnallisia keskusteluja – teemanaan vastuullisuus.

Feel Helsinki tarjoaa ensi lauantaina yli 60 esitystä: konsertteja, teatteri- ja tanssiesityksiä, taidenäyttelyjä sekä keskusteluja. Lapsiperheille ohjelmassa on maksuton lastenkonsertti sekä tanssi- ja kuvataidetyöpajoja. Ohjelmien välissä festivaalilla voi nauttia huippukokkien kokoamista maistelumenuista ja yli sadasta laatuviinistä, joita tarjoilevat Musiikkitalon aulan ja terassin pop up -ravintolat. 

Feel Helsingin johtoajatuksena on vastuullisuus, mikä näkyy niin ohjelmassa kuin ravintoloiden ja viinintuottajien tarjonnassa. Tapahtuman ilmastovaikutukset kompensoidaan kokonaisuudessaan Compensate-järjestölle, joka välittää maksun lyhentämättömänä metsittämiseen ja olemassa olevien metsien suojeluun. 

”Perusajatuksena Feel Helsingissä on se, että kun elämä ei enää voi perustua materian haalimiseen, voimme löytää uusia merkityksiä yhdessäolosta, elämyksistä ja jaetuista kokemuksista,” sanoo yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Eveliina Olsson Taideyliopistosta.

Puheohjelman teemana on herkkyys. Se koostuu puolen tunnin dialogeista kahden keskustelijan välillä, joissa on mukana muun muassa näyttelijä Seela Sella, puoluejohtaja Pekka Haavisto, oikeushammaslääkäri Helena Ranta, kapellimestari Dalia Stasevska, Greenpeacen maajohtaja Sini Harkki sekä johtava ilmastotutkija, professori ja akateemikko Markku Kulmala. Keskustelut käydään Musiikkitalon Päälämpiössä.

Tapahtuma alkaa aamukymmeneltä ja kestää myöhäisiltaan asti ja sinne on vapaa pääsy. Suurin osa ohjelmistosta on maksutonta. Feel Helsingin maksullisen ohjelman tuotot ohjataan Taideyliopiston tukisäätiöille. Taideyliopiston pääyhteistyökumppani festivaalilla on Viini-lehti.

Median yhteydenotot: 

Anna-Elina Matilainen, viestinnän asiantuntija, Taideyliopisto

p. 040 860 9515  

Lisätietoa ja ohjelma: www.feelhelsinki.info

Asiasanat