Photo: Petri Summanen
Emmi Vennan teos 17 days of taking everything as a sign.

Exhibition Laboratoryn s/pace -näyttelyssä tapahtuu tällä viikolla

Exhibition Laboratoryssa esillä olevan s/pace-näyttelyssä on käynnissä päättäjäisviikko, johon kuuluu monia tapahtumia.

s/pace on tutkielma tilasta, materiaalisuudesta, liikkeestä ja yhteistyöstä. Exhibition Laboratoryssa 11.3. asti esillä oleva näyttely haastaa galleriatilassa vallitsevia katsomisen ja kokemisen tapoja, ja sen työryhmä koostuu kuvataiteilijasta, koreografista, valosuunnittelijoista ja viisihenkisestä kuraattoriryhmästä. 

Tapahtumallisuus on olennainen osa s/pace-näyttelyä. Tapahtumissa ei ole kyse niinkään näyttelyn oheisohjelmasta, vaan sen sijaan tapahtumat muodostavat näyttelylle useita samanarvoisia alku- ja loppupisteitä, ja ne jättävät jälkiä galleriatilaan, kävijöihin sekä näyttelyn tavanomaiseen kaareen.

Torstaina iltapäivällä klo 13-17 koetaan "teos teoksen sisällä", kun koreografi Emmi Vennan teoksessa 17 days of taking everything as a sign tapahtuu Natalie Abbottin liike-työpaja Faking the Future. Englanninkielinen työpaja on kaikille avoin, ennakkoilmoittautumista tai aiempaa kokemusta ei vaadita.

Emmi Vennan teos päättyy näyttelyn lopettajaisviikonloppuna la 10.3. ja su 11.3. klo 16 esitykseen, joka nähdään gallerian yläkerrassa. 

Tapahtumien yksityiskohtia voi seurata Facebook-tapahtumassa: https://www.facebook.com/events/339976719841528/

s/pace – Mika Helin, Emmi Venna, Anton Verho & June Horton-White 11.3. asti, Exhibition Laboratory, Merimiehenkatu 36. Ti–su 11–18. Vapaa pääsy.

Lue lisää näyttelystä: http://www.uniarts.fi/uutishuone/space-näyttely-liikkuu-kuvataiteen-ja-esitystaiteen-rajapinnoilla