Photo: Eetu Huhtala
Essi Kuokkanen, I Like the Way It Stings, 2018, öljy kankaalle.

Essi Kuokkasen maalauksia Project Roomissa marraskuussa

Essi Kuokkasen Lump in a Throat and Dusty Eyes -näyttelyn teokset lähestyvät erilaisin maalauksellisin keinoin kysymyksiä vieraantumisesta, yksinäisyydestä ja yhteyden etsimisestä tehden näkyväksi erilaisia intiimejä psykofyysisiä tiloja ja tuntemuksia. Näyttely on avoinna Kuvataideakatemian Project Roomissa 16.11.–2.12.2018. Näyttelyn avajaisia vietetään torstaina 15.11. klo 17–19.

Maalausten yksinäiset protagonistit tuntuvat pakonomaisesti etsivän keinoja kommunikoida jonkun kanssa tai vaihtoehtoisesti sulkeutuvan omaan eristäytyneisyyteensä. On kyse haluista, himoista ja mielihyvän etsimisestä, ja siitä pettymyksestä, kun todellisuus ei kohtaa odotuksia. Lienee yhtä ahdistavaa, ettei ole mitään sanottavaa kuin se että on paljonkin, muttei keinoja sanoa sitä. Jos toistelee mitä tahansa sanaa tarpeeksi monta kertaa, se kangistaa kielen ja alkaa tuntua vieraalta, hölynpölyltä.

Essi Kuokkanen (s.1991) asuu ja työskentelee Helsingissä. Parhaillaan hän viimeistelee maalaustaiteen opintojaan Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa. Lump in a Throat and Dusty Eyes on Kuokkasen maisterin opinnäytteen toinen osa. Ensimmäinen osa oli esillä Kuvan Kevät -maisterinäyttelyssä keväällä 2018.

www.essikuokkanen.com

Essi Kuokkanen: Lump in a Throat and Dusty Eyes
16.11.– 2.12.2018
Project Room, Lönnrotinkatu 35
Avoinna ti-su 11–18
Vapaa pääsy