Photo: Maarit Kytöharju
Ismo Eskelinen esiintyy Musiikkitalossa la 13.4. osana Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kitaraopettajien Kekkonen-kvartettia.

"Esiintyminen on olennainen osa opintoja" – kitarafestivaalilla 10.–14.4. kaikki Sibelius-Akatemian kitaristit esiintyvät

Sibelius Academy Guitar Festival tarjoaa läpileikkauksen Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa kitaransoiton parissa tehtävään työhön. 

Festivaali järjestetään nyt toista kertaa. Alun perin tapahtuma syntyi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kitaran vastuulehtori Ismo Eskelisen ideasta tuoda korkeatasoiset tasosuorituskonsertit yhteen.

– Halusin tarjota A-kurssien suorittajille otolliset konserttiolosuhteet ja luoda opiskelijoille positiivista painetta tutkintotilanteeseen. Samalla voimme rikastuttaa Helsingin konserttielämää kitaramusiikilla ja tuoda esiin Sibelius-Akatemiassa kitaransoiton parissa tehtävää työtä. Miksi ei olisi tällaista tapahtumaa.

Kitarafestivaalilla kaikki Sibelius-Akatemian klassiset kitaristit, nuorisokoulutuksen opiskelijoista alkaen, pääsevät koettamaan, miltä konserttilavalla soittaminen tuntuu.

–  Esiintyminen on olennainen osa opintoja ja syy, miksi musiikkia opiskellaan. Esiintymistilannetta ei kuitenkaan voi simuloida. Ainoa tapa oppia esiintymään on soittaa konsertteja. Muusikon työssä keskeistä on, että sovittuna keikkapäivänä kappaleet pitää myös osata.

Opiskelijakonserttien ohella festivaalilla kuullaan Sibelius-Akatemian kitaraopettajien Kekkonen-kvartettia ja kansainvälisiä vieraita. Tulevan festivaalin tähtivieras on 8-kieliseen kitaraan erikoistunut belgialainen Raphaella Smits.

Eskelinen kertoo, että viime vuoden perusteella odotukset tulevan festivaalin suhteen ovat korkealla.

– Ensimmäinen kitarafestivaali oli valtava yleisömenestys ja sen perusteella vaikuttaa lupaavalta.

– Tulevalta festivaalilta toivon innostavia konsertteja ja sankoin joukoin yleisöä paikalle. Toivottavasti ihmiset heittäytyvät rohkeasti musiikin virtaan.

Teksti: Juho Papinniemi


Sibelius Academy Guitar Festival Musiikkitalossa 10.–14. huhtikuuta:

Raphaella Smits, kitara
Ke 10.4. klo 19.00
Camerata, Musiikkitalo
Liput: 17,50/11/6 € (Ticketmaster), 15/10/5 € (Musiikkitalo)
Osta lippu

Nuoret talentit I
To 11.4. klo 19.00
Camerata, Musiikkitalo
Vapaa pääsy

Nuoret talentit II
Pe 12.4. klo 19.00
Camerata, Musiikkitalo
Vapaa pääsy

Kitararesitaaleja
La 13.4. klo 13.00
Organo, Musiikkitalo
Vapaa pääsy

Kekkonen-kvartetti
La 13.4. klo 19.00
Camerata, Musiikkitalo
Liput: 17,50/11/6 € (Ticketmaster), 15/10/5 € (Musiikkitalo)
Osta lippu

Konsertot
Su 14.4. klo 18.00
Camerata, Musiikkitalo
Vapaa pääsy