Photo: Veikko Kähkönen / Uniarts Helsinki

Erikoistu julkisen taiteen asiantuntijaksi - haku käynnissä 31.10. saakka

Keväällä 2019 alkavaan julkisen taiteen taideasiantuntijan erikoistumiskoulutukseen järjestetään lisähaku. ​

Lokakuun loppuun saakka on käynnissä lisähaku taiteilijoille ja taidepedagogeille suunnattuun kaksivuotiseen julkisen taiteen taideasiantuntijan erikoistumiskoulutukseen. Erikoistumiskoulutukseen valittiin viime kevään haussa 17 opiskelijaa, syksyn lisähaussa voidaan valita vielä 4.

Kaksivuotinen erikoistumiskoulutus on tarkoitettu suoritettavaksi maisterintutkinnon jälkeen. Sen tavoitteena on kouluttaa laaja-alaisia taideasiantuntijoita julkisen taiteen, rakentamisen ja kaupunkisuunnittelun kehittämistehtäviin ja projekteihin. Koulutus tarjoaa taidealojen ammattilaisille mahdollisuuden syventää ja laajentaa osaamistaan monipuolisesti julkisen taiteen erityisalueilla. Koulutus valmentaa moniammatilliseen yhteistyöhön ja uutta luovaan kaupunki- ja aluesuunnitteluun sekä taidekonsultointiin ja asiantuntijapalvelujen tuottamiseen.

Koulutus sopii hyvin eri taiteenalojen taiteilijoille ja pedagogeille, jotka ovat jo toimineet jonkin aikaa työelämässä. Taideasiantuntijaksi erikoistuminen on luontevaa mm. kuvataiteilijan, muotoilijan, arkkitehdin tai maisema-arkkitehdin koulutuksen ja osaamisen pohjalta. Edellytyksenä on maisteritason taidealan tutkinto sekä alan kehittämiseen soveltuva työkokemus.

Lisähaku julkisen taiteen taideasiantuntijan erikoistumiskoulutukseen auki 31.10.2018 asti

Lisätietoa:

Lisätietoja koulutuksesta ja hakuohjeet

Ilmoittautumislomake

Projektipäällikkö Sirke Pekkilä, puh. 050 5262 004

Suunnittelija Elina Keränen, puh. 050 591 4692