Daniel Reussin kuoronjohdon mestarikurssi syyskuussa

Viidennen kansainvälisen Harald Andersén –kamarikuoron tuomarina toimiva kuoronjohtaja Daniel Reuss (s. 1961) pitää kilpailun yhteydessä yleisölle avoimen mestarikurssin Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa 21. ja 22. syyskuuta 2016. Kurssilla perehdytään Felix Mendelssohnin ja Frank Martinin musiikkiin. Reuss työskentelee lauluyhtyeiden kanssa ja yleisö on tervetullut seuraamaan työskentelyä.

Daniel Reuss opiskeli Barend Schuurmanin johdolla Rotterdamin konservatoriossa. Vuonna 1990 hän alkoi johtaa Cappella Amsterdamia, joka hänen muovautui täysipäiväiseksi ammattilaiskokoonpanoksi. Yhtye on edelleen yksi Alankomaiden kysytyimpiä. Reuss on kutsuttu johtamaan kamariyhtyeitä ja orkesterita ympäri Eurooppaa. Hän on vieraillut johtamassa muun muassa seuraavia kokoonpanoja: Akademie für Alte Musik Berlin, MusikFabrik, Scharoun Ensemble ja the Radio Chamber Philharmonic. Vuodesta 2015 Reuss on toiminut Ensemble Vocal Lausannen johtajana.

Lisätietoja:
Kuoronjohdon professori Nils Schweckendiek
nils.schweckendiek@uniarts.fi

Korkeatasoinen Harald Andersén -kuorokilpailu on järjestetty kolmen vuoden välein vuodesta 2003 alkaen. Siihen voivat osallistua sekakamarikuorot, joissa on 16–40 laulajaa. Kuorot voivat edustaa mitä tahansa kansalaisuutta, ja niissä saa olla myös ammattilaulajia. Kilpailu on nimetty suomalaisen kamarikuoromusiikin kehittäjän Harald Andersénin (1919–2001) mukaan. Taideyliopiston Sibelius-Akatemia järjestää kilpailun pääyhteistyökumppaninaan Työeläkeyhtiö Elo.

www.uniarts.fi/harald-andersen-choir-competition-2016
www.facebook.com/andersencompetition/

Kurssin ohjelma

21.9. klo 10.30-13.00 Camerata-sali, Helsingin Musiikkitalo (Mannerheimintie 13), vapaa pääsy

Työskentelyä lauluyhtyeen kanssa

Felix Mendelssohn: Warum toben die Heiden?, Richte mich Gott (ens. versio)
Frank Martin: Kyrie, Gloria and Credo from the Mass

 

22.9. klo 10.30-13.00 Camerata-sali, Helsingin Musiikkitalo (Mannerheimintie 13), vapaa pääsy

Työskentelyä lauluyhtyeen kanssa

Mendelssohn: Warum toben die Heiden?, Richte mich Gott (ens. versio)
Frank Martin: Kyrie, Gloria and Credo from the Mass