Constellations-kirja on kollektiivinen taideteos – julkistamistilaisuus 3.5.

Tervetuloa Constellations-kirjan julkistamistilaisuuteen torstaina 3.5 klo 14.30 Kuvataideakatemian kirjastoon, Elimäenkatu 25 A, Helsinki, 2. kerros. 

Constellations-kirja pohjautuu kahteen aikaisempaan, talvella 2017 Exhibition Laboratoryssa järjestettyyn, Taideyliopiston Kuvataideakatemian maalaustaiteen professori Fergus Feehilyn kuratoimaan hankkeeseen. Toinen oli näyttely, jolla oli sama nimi kuin kirjalla ja toinen Conversations in Light and Dark, kahden päivän kestoinen keskusteluista muodostunut kokonaisuus.

Tapahtumat kokosivat yhteen taiteilijoita ja ajattelijoita ympäri maailmaa. Mukana olivat muiden muassa Alex Olson Los Angelesista, Terry Winters New Yorkista, japanilainen taiteilija Yuki Okumura, Helsingissä asuva taiteilija Petri Ala-Maunus ja Dublinista saapunut Declan Long. Kuvataideakatemian opiskelijat osallistuivat molempiin projekteihin merkittävällä tavalla näytteillepanijoina, kirjoittajina, keskustelijoina ja kuratoriaalisesti. 

Constellations-kirja on kollektiivinen taideteos, jossa visuaalinen ja kirjallinen ovat saman arvoisia. Artikkeleiden kirjoittajat ovat: Declan Long, Fergus Feehily, Annie May Demozay, John Hutchinson ja Kukka Paavilainen, joista jokainen käsittelee maalaustaiteen sisäisiä ja siihen linkittyviä teemoja omalla tavallaan. Lisäksi kirjassa on ainutlaatuinen visuaalinen taltiointi Terry Wintersin esitelmästä, jonka hän piti Conversations in Light and Dark -tapahtumassa.

Correspondence (Kirjeenvaihtoa) -osuus sisältää kokoelman taiteilijoiden, kirjoittajien ja kuvataideakatemian opiskelijoiden kuratoimia sivuja. Osallistujia pyydettiin reflektoimaan ajatusta siitä, mikä on maalaus, ja vastaukset ovat keskenään hyvin erilaisia: tekstejä, valokuvia, muistikirjan sivuja, runoja ja paljon muuta.  

Kirja toteutettiin yhteistyössä nousevan suomalaisen graafisen suunnittelijan Pauliina Nykäsen kanssa ja sen onnistumiseen vaikutti oleellisesti kaikkien osallistujien merkittävä panos.  

Lisätietoja:
Professori Fergus Feehily:
Suunnittelija Johanna Vakkari:

Constellations. Academy of Fine Arts, Uniarts Helsinki. 2018.
Toimittajat: Fergus Feehily ja Johanna Vakkari.
Graafinen suunnittelu: Pauliina Nykänen

ISBN 978-952-7131-50-3
ISBN 978-952-7131-51-0 (pdf)

Kirja on saatavilla Unigrafia Online Storessa ja Kuvataideakatemian kirjastossa (Elimäenkatu 25 a, Helsinki).