Aukkoja ja katkoksia -näyttely pohtii taiteellista tutkimusta

Exhibition Laboratoryssa on loka-marraskuussa esillä neljän kuvataiteilija-tohtoriopiskelijan yhteisnäyttely.

Taiteellisen tutkimuksen näyttelyt ovat usein kuraattorien ja teoreetikkojen järjestämiä, eivät taiteilijoiden itsensä. Exhibition Laboratoryssa 14.10.–6.11.2016 esillä olevan Aukkoja ja katkoksia -näyttelyn taiteilijat Henna-Riikka Halonen, Jaana Kokko, Anni Laakso ja Ruumiillisia harjoitteita –tuotanto painottavat työskentelevän taiteilijan näkökulmaa ja pohtivat, mitä näkökulmia taiteilija-tutkija voi tuoda keskusteluun taiteesta ja yhteiskunnasta.

Näyttely herättää kysymyksiä siitä, mitä on taiteellinen tutkimus ja mitkä ovat sen haasteet ja edut akateemisessa maailmassa. Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat ovat kuvataiteen tohtoriopiskelijoita Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa tai Aalto-yliopiston taiteen ja suunnittelun korkeakoulussa. Heille taiteellinen tutkimus tarjoaa vaihtoehtoisen paikan ja tilan, jossa esittää kriittisyyttä.

Näyttelyssä runsaasti tapahtumia

Näyttelyyn liittyy tapahtumaohjelmaa. Seminaari Aukkoja ja katkoksia järjestetään tiistaina 25.10 klo 10-17 yhteistyössä Aalto Artsin kanssa.

Ruumiillisia harjoitteita -tuotanto järjestää näyttelyn aikana kaupunkiretkiä Exhibition Laboratoryn ympäristössä Punavuoressa sekä keskustelun Tekijyyden etiikka, vapaus ja vastarinta keskiviikkona 2.11. klo 14-17. Paikan paikantuminen -aistikokemusretkelle lähdetään kolmasti lauantaina 15.10. klo 06, 12 ja 24 ja Paikkayhteisö-kaupunkiretki  tapahtuu näyttelyn ajan sunnuntaisin 16.10., 23.10., 30.10. ja 6.11. klo 13. Retkien kesto n. 1–2 tuntia, ja retkille on vapaa pääsy, mutta ennakkoilmoittautumista pyydetään. Retkille mahtuu mukaan 10-15 henkilöä.

Lue lisää näyttelystä ja taiteilijoista Tapahtumakalenterista.