Photo: Copyright Annu Vertanen

Annu Vertanen taidegrafiikan professoriksi

Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa on nimitetty taidegrafiikan professoriksi taiteen maisteri Annu Vertanen (s. 1960). Hänen viisivuotinen kautensa tehtävässä alkaa  1. tammikuuta 2016 .


Annu Vertanen on kansainvälisesti menestynyt taidegraafikko, jonka teoksia on ollut esillä ympäri maailmaa, tuoreimpana keväällä kotimaassa pidetty yksityisnäyttely Aboa Vetus & Ars Nova –museossa Turussa. 

Vertasella on pitkäaikaista opetuskokemusta muun muassa Tukholman kuninkaallisessa taidekorkeakoulussa, Yhdysvalloissa Virginian ja Wyomingin yliopistoissa, Kuvataideakatemiassa sekä Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa.

Vuonna 2014 Vertanen voitti Art in Print -lehden kansainvälisen Prix de print -kilpailun teoksella Breathing Touch – Hengittävä kosketus. Hänelle myönnettiin kuvataiteen valtionpalkinto 2014, jonka perusteluissa kiiteltiin hänen ansioitaan taidegraafisen ilmaisun monipuolisena kehittäjänä ja laajentajana:

”Vertasen kerroksellinen ilmaisu ei rakenna meille valmista, kerronnallista draamaa. Sen sijaan hänen teoksensa saattavat katsojan hiljaisuuden äärelle ja mykistävät meidät vain katsomaan. Annu Vertanen vie laajentuneen kentän grafiikassaan perille sen, mitä suomalaisessa kuvanveistossa ja maalaustaiteessa sallitaan harvemmin, rauhan ja vähäeleisyyden.”