Anna Herlin ja Leif Jakobsson Taideyliopiston tukisäätiön hallitukseen

Filosofian ja valtiotieteiden maisteri Anna Herlin ja filosofian maisteri Leif Jakobsson on nimitetty Taideyliopiston tukisäätiön hallituksen jäseniksi. Nimityksen teki Taideyliopiston hallitus kokouksessaan 22.5.2019.

”Olemme erittäin iloisia, että saimme mukaan tukisäätiömme hallitukseen kaksi pitkän linjan säätiö- ja kulttuurivaikuttajaa. Uskon, että Anna Herlinin ja Leif Jakobssonin laaja perehtyneisyys taide- ja kulttuurikenttään tuovat meille uusia näkökulmia”, sanoo Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki.

Anna Herlinillä on vankka kokemus suomalaisesta kulttuuri- ja säätiökentästä. Muiden muassa Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa ja John Nurmisen Säätiössä työskennellyt Herlin toimii tällä hetkellä Tiina ja Antti Herlinin säätiön kehityspäällikkönä.

Leif Jakobssonilla on kokemusta säätiötyöskentelystä Svenska Kulturfondenin johtajana vuosina 2012–2018 ja Taiteen keskustoimikunnan puheenjohtajana vuosina 2010–2012. Jakobsson on keskittynyt hallitustyöskentelyyn vuodesta 2018 alkaen mm. Kansallisoopperassa, Pohjolan talossa Reykjavikissa ja Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutissa Lontoossa.

Muut tukisäätiön hallituksen jäsenet ovat Taideyliopiston hallituksen varapuheenjohtaja Astrid Thors, Taideyliopiston hallituksen opiskelijajäsen Sofia Suomalainen ja rehtori Jari Perkiömäki.

Taideyliopiston tukisäätiö perustettiin 13.6.2018 avustamaan ja tukemaan Taideyliopistoa ja sen akatemioita, niiden toimintaedellytyksiä ja opiskelijoita. Tukisäätiön jäsenten hallituskausi on yksivuotinen. Vuonna 1931 perustettu Sibelius-Akatemian tukisäätiö jatkaa itsenäisenä säätiönä, mutta tekee tiiviistä yhteistyötä Taideyliopiston tukisäätiön kanssa. Sibelius-Akatemian tukisäätiö tukee Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaa mm. myöntämällä apurahoja musiikin opiskelijoille ja järjestämällä Maj Lind -pianokilpailun.

Haastattelupyynnöt:

Viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Eveliina Olsson, p. 050 598 6492,

Asiasanat