Photo: Tomi Lähdesmäki

Ainutlaatuinen Svängin Sibelius-konsertti kruunasi juhlavuoden Seinäjoella

Kulttimainetta nauttiva huuliharppukvartetti Sväng esiintyi Seinäjoella 10.12. Sväng plays Sibelius -levynjulkaisukiertueensa tiimoilta, jolla esitettiin Sibeliuksen suuria orkesteriteoksia huuliharpuille sovitettuina. Loppuunmyydystä konsertista teki ainutlaatuisen paitsi sen erikoinen sisältö, mutta myös esiintymispaikka: keikka järjestettiin Itikanmäellä historiallisessa Kalevan navetassa.

Vuonna 2010 huuliharppukvartetti Sväng teki tilaustyönä Ranskaan konserttisarjan Sväng plays Chopin, mikä ihmetytti ja ihastutti klassista konserttiyleisöä. Konserttisarja sytytti ajatuksen toteuttaa vastaavanlainen kokonaisuus myös kansallissäveltäjästämme Jean Sibeliuksesta. Pitkän ajatuksissa kytenyt idea muuttui konkretiaksi Sibeliuksen 150-juhlavuoden kunniaksi.

Sibelius-Akatemiasta ponnistanut Sväng on kiertänyt urallaan ympäri maailmaa. Yhtye on esiintynyt myös miljoonia katsojia tavoittavassa, suosituimpia ajankohtaisia artisteja vilisevässä BBC:n Jools Holland show'ssa. Ilmaisuvoimaisen pienen instrumentin ja loistavan ohjelmiston yllättävällä yhdistelmällä Sväng on tuonut nostalgisen soundin railakkaasti tähän päivään, mikä on hankkinutkin yhtyeelle suuren ja kansainvälisen ihailijakunnan.

Katso kuvat konsertista