Aikalisä ehdolla parhaaksi oopperaksi kansainvälisessä YAMawards-kilpailussa

Nuorille suunnattu Aikalisä-ooppera on ehdolla vuoden 2017 parhaaksi oopperaksi kansainvälisessä Young Audiences Music Awards (YAMawards) -kilpailussa. Ooppera sai ensi-iltansa huhtikuussa 2016 ja se syntyi osana Taideyliopiston Sibelius-Akatemian, Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Musiikkitalon, Suomen kansallisoopperan ja New Yorkin filharmonikkojen Kuule, minä sävellän –yhteishanketta. Teoksen sävelsi 14 suomalais- ja yhdysvaltalaisnuorta musiikin ammattiopiskelijoiden, ammattimuusikoiden ja -säveltäjien avustuksella.

Kansainvälisessä Young Audiences Music Awards -kilpailussa oli mukana 60 esitystä 17 eri maasta. Näistä kansainvälinen tuomaristo valitsi ehdolle 12 teosta. Parhaan oopperan kategoriassa kilpailee Aikalisä-oopperan lisäksi toinenkin suomalainen nuorille suunnattu ooppera, Suomen Kansallisoopperan ja –baletin Ihmepoika A. Lisäksi samassa kategoriassa ovat mukana brittiläinen Different sekä Lamento Etelä-Afrikasta. Yleisö voi äänestää suosikkiaan kilpailun verkkosivuilla osoitteessa http://yamawards.org/. Äänestys on avoinna 4.9.2017 saakka. Voittaja valitaan syyskuussa Portugalin Portossa vuosittain järjestettävässä YAMsession-tapahtumassa.

Kuule, minä sävellän! -hankkeessa lapset ja nuoret säveltävät ammattisäveltäjien johdolla ammattisoittajista kootulle orkesterille. Hankkeen lähtökohtana on antaa tilaa lasten ja nuorten omille visioille. Ammattilaiset auttavat vain sävellysteknisissä asioissa. Lasten ja nuorten sävellyksiä on esitetty jo 12 konsertissa vuodesta 2011 lähtien.