Photo: Veikko Kähkönen

Aija Puurtinen on Sibafestin 2020 taiteellinen johtaja

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen ainejohtaja ja pop/jazzlaulun lehtori Aija Puurtinen on valittu vuoden 2020 Sibafestin taiteelliseksi johtajaksi. Kahdeksas Sibafest järjestetään Musiikkitalossa ja muissa Töölönlahden toimipisteissä 25.1.–1.2.2020.

Joka toinen vuosi järjestettävän festivaalin teema on tällä kertaa Äänessä. Teemassa nousevat esiin laulu ja ääni, yhdessä ja erikseen.

– Minua on aina kiehtonut se, että jokaisen ihmisen ääni on sormenjäljen tavoin täysin ainutlaatuinen. Laulussa, äänessämme ja musiikissa on mukana koko inhimillinen tunneskaalamme, joka puhuttelee meitä kaikissa musiikkityyleissä niin sanoilla kuin sanattomasti. Sibafest 2020 on kuunteleva, syvä, utelias ja kokeellinen festivaali, jossa äänemme kuuluu ja yhdistyy, Aija Puurtinen kertoo.

Aija Puurtinen on Sibelius-Akatemiassa musiikkikasvatuksen ainejohtajana ja lehtorina tunnettu muusikko, joka tunnetaan laajalti myös Honey B and the T-Bones -yhtyeestä. Puurtinen valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 1991 ja tohtoriksi 2010. Hänen taiteellinen tohtorintutkintonsa, Circulus Cantoris - Circuitio Musicae, käsitteli monipuolisesti laulamista, laulufraseerausta ja äänenkäyttöä. Laajasti verkostoituneena Puurtinen on myös ansioitunut vierailevana solistina sekä monipuolisena säveltäjänä genrerajoja ylittäen.

Kahdeksatta kertaa järjestettävä Sibafest on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian päätapahtuma. Helsingin Musiikkitalossa parillisina vuosina järjestettävä festivaali esittelee ja tekee tunnetuksi Sibelius-Akatemian toimintaa suurelle yleisölle toiminnan koko laajuudessa. Sibafestin aiempina taiteellisina johtajina ovat toimineet oopperaprofessori Markus Lehtinen (2006), säveltäjä-kapellimestari Kirmo Lintinen (2008), sellomusiikin professori Martti Rousi (2010), harmonikkataiteilija Maria Kalaniemi (2012), liedmusiikin lehtori, pianotaiteilija Gustav Djupsjöbacka (2014), jazzprofessori Jukkis Uotila (2016) ja orkesteri- ja kapellimestarikoulutuksen professori Atso Almila (2018).

Alkuvuonna 2018 viimeksi järjestetty, 35 tapahtuman laajuinen Sibafest keräsi Musiikkitaloon ja lähialueen kirkkoihin liki 8 000 kuulijaa. Vuoden 2020 Sibafestin ohjelma julkaistaan syksyllä 2019.

www.sibafest.fi

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Tuottaja Janne Ikäheimo
p. 040 710 4344
janne.ikaheimo@uniarts.fi