12 h Taidemaailmassa tuo vaikuttajat taiteilijoiden tentattaviksi

12h Taidemaailmassa -tapahtuma tuo vaikuttajat taiteilijoiden tentattaviksi 6.2. klo 12–24. 12h Taidemaailmassa huipentaa Taideyliopiston Kuvataideakatemian opiskelijoiden useita vuosia jatkuneen Taiteilija Taidemaailmassa -hankkeen. Sen käynnistivät tunnettu serbialaistaiteilija Milica Tomić ja Kuvataideakatemian lehtori Irmeli Kokko vuonna 2007. Hankkeeseen on osallistunut noin sata Kuvataideakatemian opiskelijaa, ja he ovat haastatelleet yhteensä 53 keskeistä taiteen vaikuttajaa usean vuoden aikana. Hanke saatetaan päätökseen 6. helmikuuta 2015 Kuvataideakatemian Kuva/Tilassa järjestettävässä tapahtumassa.

12h Taidemaailmassa -tapahtumaan on kutsuttu suuri määrä yhteiskuntamme ja taide-elämämme vaikuttajia keskustelemaan taiteesta ja sen tulevaisuudesta. Tapahtuma alkaa kello 12.00 ja jatkuu seuraavat 12 tuntia kello 24.00 saakka.

Työryhmän tarkoituksena on kirkastaa taiteen ja luovien alojen merkitystä yhteiskunnan eri osa-alueilla ja muodostaa yleiskuva nykyisestä taidekentästä, jossa taiteen keskeinen merkitys hahmottuu. Taiteen merkitys ei ole sama kuin mitä se on ollut 50 tai 100 vuotta sitten, ja se tuskin on sama 50 vuoden kuluttua. Jokaisen sukupolven on löydettävä uudelleen rooli taiteelle ja kulttuurille.

Kulttuuri on keskeinen osa elämäämme, mutta sen merkitys on perustava myös elinkeinona. Kulttuuriin käytetään Suomessa vuosittain yli 4 miljardia euroa, melkein 1000 euroa henkilöä kohti. Taiteen mahdolliset roolit elinkeinoelämän palveluksessa haastavat sen autonomian. Kartoituksen tuloksena keskeisiksi teemoiksi taiteen tulevaisuuden osalta ovatkin nousseet vapaus ja talous.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.
Tapahtuma Facebookissa.