Teatterikorkeakoulun Alumnit ry -Teaterhögskolans Alumner rf har valt årets alumni 2018: skådespelare Sue Lemström.
Tietoa opiskelusta
Taiteen opiskeleminen edellyttää intohimoa, omistautumista ja itsensä alttiiksi laittamista. Taideyliopisto tarjoaa kansainvälisen ja monitaiteisen opiskeluympäristön, jossa opiskelijalle annetaan sekä tukea että vapautta löytää oma taiteen tekemisen tie.
Aktuellt
Planering av studier

Opintojen suunnittelu edellyttää opiskelijalta itsenäisyyttä. Opintojen suunnittelun lähtökohtana ovat akatemiakohtaiset tutkintovaatimukset. Opiskelija laatii opintojensa tueksi henkilökohtaisen opintosuunnitelman, HOPS:in, joka sisältää suunnitelman opintojen suorittamisesta ja aikataulutuksesta. Lisäksi suunnitelmaan kuuluu kandidaatin- ja / tai maisteriopinnäytteiden toteuttamisaikataulu.
Opintopalveluiden yhteystiedot:
KuvA: kuva.opintotoimisto@uniarts.fi
Internationell profil
Taideyliopiston opiskelijan on mahdollista sisällyttää kansainvälistymisosio opintoihinsa. Kansainvälistyminen voi olla esimerkiksi opiskelijavaihtoa tai ulkomaan harjoittelu, osallistumista mestarikurssille, työpajoihin tai näyttelyihin ja festivaaleille jne. Taideyliopiston opiskeluympäristö on kansainvälinen ulkomaalaisten tutkinto-opiskelijoiden, vaihto-opiskelijoiden ja kansainvälisen opettajakunnan myötä. Taideyliopiston kansainvälinen toiminta antaa opiskelijalle valmiuksia kansainvälisessä ympäristössä toimimiseen ja verkostoitumiseen.
Lisätietoa kansainvälisestä toiminnasta saa jokaisen akatemian kansainvälisten asioiden toimistosta ja koulutusohjelmista. Taideyliopiston opiskelijana löydät lisätietoa opiskelijavaihdosta Artsista.

Läsårstider

Lukuvuosi 2018-2019
Taideyliopiston avajaiset: 5.9.2018
Syyslukukausi: 1.8.–31.12.2018 (joululoma vk 52 ja 1)
Kevätlukukausi: 1.1.–31.7.2019 (hiihtoloma vk 8, pääsiäisloma 18.-24.4.2019).
Lukuvuonna 2018-2019 annetaan opetusta 13.8.2018 - 14.6.2019. Tutustu opetusohjelmiin täällä.
Opiskelijan on ilmoittauduttava joka lukuvuoden alussa joko läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi. Lukuvuoden 2018–2019 ilmoittautumisaika on 2.5.–10.8.2018. Kevään ilmoittautumista voi muuttaa 1.12.2018 - 7.1.2019. Jäsenmaksukuitti tulee palauttaa kotiakatemian opintopalveluihin ilmoittautumisajan puitteissa.
Allmänna tentamensdagar
Allmänna tentamensdagar
Helsingin tenttipäivät
Kesätentit 2018
pe 8.6. (ilmoittautuminen pe 11.5. mennessä)
pe 10.8. (ilmoittautuminen pe 11.5. mennessä)
Syyslukukausi 2018
la 15.9. (ilmoittautuminen ke 5.9. mennessä)
la 13.10. (ilmoittautuminen ke 3.10. mennessä)
la 10.11. (ilmoittautuminen ke 31.10. mennessä)
la 8.12. (ilmoittautuminen ke 28.11. mennessä)
Kevätlukukausi 2019
la 12.1. (ilmoittautuminen ke 2.1. mennessä)
la 9.2. (ilmoittautuminen ke 30.1. mennessä)
la 9.3. (ilmoittautuminen ke 27.2. mennessä)
la 6.4. (ilmoittautuminen ke 27.3. mennessä)
la 4.5. (ilmoittautuminen ke 24.4. mennessä)
Kesätentit 2019
pe 7.6. (ilmoittautuminen pe 10.5. mennessä)
pe 9.8. (ilmoittautuminen pe 10.5. mennessä)
Erityispedagogiikan tenttejä voi tehdä ainoastaan lokakuun ja huhtikuun tenttipäivinä.
Näin ilmoittaudut tenttiin
Tenttiin ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella viimeistään 10 päivää ennen tenttiä. Ilmoittautumismääräajan jälkeen tehtyjä sähköisiä ilmoittautumisia ei käsitellä, vaan sellaisissa tapauksissa pitää olla yhteydessä tentin laatijaan ja jos tenttiminen on mahdollista, ilmoittautua suoraan hänelle.
Kuulustelussa voidaan tenttiä kaikkia opetussuunnitelmiin kuuluvia opintojaksoja, joissa järjestetään kirjallinen kuulustelu.
Soinnutus- ym. tenteistä, joissa soittimen käyttö on sallittu, on erikseen sovittava opettajan kanssa. Musiikinhistorian opintojaksoihin liittyvät musiikin tunnistuskokeet järjestetään erikseen lukukausittain. Kuuntelutenttejä varten opiskelijaa pyydetään ottamaan mukaan cd-soitin kuulokkeineen.
Tenttitilaisuus
Tentit järjestetään Töölönkatu 28:n Auditoriossa, ellei toisin tenttipäivän kohdalla mainita. Tentti alkaa klo 9.00 ja päättyy klo 13.00. Auditoriosta saa poistua aikaisintaan puoli tuntia tentin alkamisen jälkeen. Opiskelijakortti on esitettävä tenttitilaisuudessa henkilöllisyyden ja läsnäolon varmentamiseksi. Poissaolevaksi ilmoittautunut opiskelija ei voi osallistua tenttiin.
Lisätietoa siba.opintopalvelut(at)uniarts.fi.
Mobilitet inom Konstuniversitetet
Taideyliopiston perustamisen tavoitteena on ollut taidealojen koulutuksen, tutkimuksen ja taiteellisen toiminnan laadun vahvistaminen. Muutoksella tähdätään taiteiden välisen yhteistyön ja opiskelijoiden valinnanmahdollisuuksien lisääntymiseen.
Opiskelijoiden mahdollisuus liikkua Taideyliopiston sisällä on kolmen akatemian yhdistymisen tärkeimpiä tavoitteita. Akatemiat kartoittavat joka lukuvuosi omasta opetustarjonnastaan sellaisia kursseja, jotka on mahdollista avata muiden akatemioiden tutkinto-opiskelijoille. Liikkuvuuden lähtökohtana on se, että kurssit voidaan sisällyttää kotiakatemian tutkintoon.
Taideyliopistossa tarjotaan myös opetusta, joka on suunniteltu alusta lähtien kaikkien akatemioiden tutkinto-opiskelijoiden yhteiseksi. Yhteinen opetus voi muodostua yksittäisistä kursseista, mutta tarjolla on myös akatemioiden yhteistä verkostomaista opetusta, joka voi muodostaa opintokokonaisuuden.
Liikkuvuuteen liittyviä kysymyksiä, ideoita ja ehdotuksia voi lähettää sähköpostiosoitteeseen mobil@uniarts.fi.

JOO-studier
JOO-studier
Joustavalla opinto-oikeudella eli JOO-oikeudella tarkoitetaan mahdollisuutta hakea opinto-oikeutta toiseen suomalaiseen yliopistoon esimerkiksi opintokokonaisuuden tai erillisten opintojaksojen suorittamista varten. Joustavaa opinto-oikeutta voivat hakea suomalaisessa yliopistossa perus- tai jatkotutkintoa suorittavat opiskelijat, jotka ovat saaneet suunnittelemilleen opinnoille puollon kotiyliopistostaan. Puollolla kotiyliopisto sitoutuu maksamaan (50 € / op) opiskelijan JOO-opinnot. Opinto-oikeus myönnetään enintään kahdeksi lukuvuodeksi.
Opiskelijan tulee olla läsnäolevana kotiyliopistossaan, jotta voi hakea joustavaa opinto-oikeutta ja oikeuden saatuaan suorittaa JOO-opintoja. JOO-opintoja suorittavalla opiskelijalla ei ole tutkinnonsuoritusoikeutta vastaanottavassa yliopistossa. JOO-opintojen tulee sisältyä opiskelijan tutkintoon sekä edistää opiskelijan ammatillista, tiedollista ja taidollista
Studentkåren

Taideyliopiston ylioppilaskunta (TaiYo) on Taideyliopiston opiskelijoiden yhteisö sekä etu- ja palvelujärjestö. Ylioppilaskunta on itsenäinen julkisoikeudellinen yhteisö, jonka jäseniä ovat automaattisesti kaikki Taideyliopistossa perustutkintoa suorittavat opiskelijat. Myös jatko- ja vaihto-opiskelijat voivat halutessaan liittyä ylioppilaskuntaan, ja TaiYo:lla onkin kaikkiaan n. 1800 jäsentä.
Ylioppilaskunnan tehtävänä on toimia jäsentensä yhdyssiteenä, valvoa opiskelijoiden etua ja oikeuksia niin Taideyliopistossa kuin yhdessä muiden opiskelijajärjestöjen kanssa valtakunnallisestikin, sekä tarjota opiskelijan elämää helpottavia palveluita. Kaikki Taideyliopiston opiskelijat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan ylioppilaskunnan toimintaan!