Urkukonsertti Christian Barthen

Saksalainen urkuri ja kuoromestari Christian Barthen vierailee Kuopiossa konsertoimassa ja opettamassa.

Christian Barthen johdattaa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijoita Bachin Clavier Übung III saloihin ja pitää konsertin Kuopion tuomiokirkossa, jonka ohjelmassa on mm. Johann Sebastian Bachin, César Franckin ja Louis Viernen musiikkia.

Christian Barthen syntyi Saarbrückenissä Saksassa vuonna 1984 ja hänet hyväksyttiin Staatliche Musikhochschule Saariin opiskelemaan Wolfgang Rübsamin johdolla ollessaan vielä lukiossa. Lukion päätyttyä Barthen opiskeli urkujen-, piano-, cembalonsoittoa, protestanttista kirkkomusiikkia ja musiikkipedagogiikkaa. Hänen opettajiaan olivat Andreas Rothkopf ja Wolfgang Rübsam (urut), Jean Micault ja Robert Leonardy (piano) ja Lutz Gillmann (cembalo). 

Saarbrückenissä hän suoritti B-tutkinnon kirkkomusiikista (2008), urkutaiteilijan tutkinnon (2010), kirkkomusiikin A-tutkinnon (2011) ja musiikkipedagogiikan tutkinnon (2011). Hänen jatko-opintonsa johtivat hänet Philippe Lefebvren oppilaaksi Pariisin Notre-Damen katedraaliin 2011/12. Vuodesta 2012 lähtien hän opiskeli Ludger Lohmannin solistiluokalla Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunstissa Stuttgartissa (Saksa), jossa hän myös suoritti solistitutkinnon (2014).

Barthenille on myönnetty monia palkintoja tunnetuissa urku- ja musiikkikilpailuissa, mukaan lukien Johann Sebastian Bach -kilpailu Wiesbadenissa Saksassa, St. Maurice d’Agaune -kilpailu Sveitsissä ja Grand Prix Chartres Ranskassa. Christian Barthen esiintyy säännöllisesti konserttiurkurina ja vierailee säännöllisesti kansainvälisillä festivaaleilla Etelä-Amerikassa, Euroopassa, Venäjällä ja Etelä-Koreassa. 

Hän on esiintynyt solistina Notre-Damen katedraalissa ja La Madeleinen Pariisissa, St. Francois Lausannessa (CH), Lyypekin ja Lüneburgin kesäurkufestivaaleilla, Chartresin ja Leccren urkufestivaaleilla, Bogotan Bach-festivaalilla Columbiassa, Grazin konserttitalossa, Essenin, Novosibirskin ja Irkutskin konserttisaleissa, Soulin yliopistossa, Bambergin, Mainzin, Fuldan ja Essenin katedraaleissa. 

Barthen on levyttänyt neljä CD-levyä Naxos- ja Ifo -levymerkeille Max Regerin ja Louis Viernen urkumusiikkia. Lisäksi hän on esiintynyt radiossa ja televisiossa Saksassa ja Ranskassa.

Maaliskuussa 2020 Barthen nimitettiin kuoromestariksi ja urkuriksi kuuluisaan Augsburgin Pyhän Annan kirkkoon, joka on yksi Etelä-Saksan suurimmista protestanttisista katedraaleista. Konserttitoimintansa ja kirkkomuusikkona työskentelyn lisäksi hän antaa mestarikursseja useille yliopistoille Saksassa, Etelä-Koreassa ja Kolumbiassa.

Ohjelma

Ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoja: Marjut Tikkanen

Musiikkia, sitä vähän tuoreempaa

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijat esiintyvät vuosittain yli 700 konsertissa. Kansainvälisesti arvostetun akatemian konsertit avaavat näyteikkunan tulevaisuuden huippuartistien työskentelyyn ja tarjoavat unohtumattomia taide-elämyksiä.

Ajankohta

9.11.2021 klo 18:00 – 19:00

Sijainti

Kuopion tuomiokirkko

Vuorikatu 17

70100 Kuopio

Liput

Vapaa pääsy

Muut tiedot


Haluamme luoda turvallisen tapahtumaelämyksen myös koronan aikana. Tutustu tästä turvaohjeisiin ennen tapahtumaan saapumista.

Ohjelma 10 €

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet