Photo: Camilla Storvollen

Late night harp: Me, my harp, my music – Uno Vesje

Lauantai, helmikuu 15, 2020 - 21:00 - 22:00
Musiikkitalo, Camerata
Konsertti
Lipunmyynti alkaa 13.01.2020 09:00
Liput: 6,50-18€
Myöhäisillan harppumusiikkia

Natalia ja Sergio Castrillón ovat klassisen koulutuksen saaneita muusikkoja, jotka ovat omistautuneet improvisoinnille ja rajojen rikkomiselle. Natalialla on maisterin tutkinto Sibelius-Akatemian GloMus-ohjelmasta, ja Sergio on väitellyt musiikkitieteen tohtoriksi Helsingin yliopistossa.

He ovat esiintyneet duona vuodesta 2010 eri puolilla Eurooppaa ja Etelä-Amerikkaa. He luovat musiikkinsa tilanteessa, inspiraationaan syvällisen kuuntelemisen prosessi, omat musiikilliset taustansa, keskinäinen luottamuksensa ja sisarussuhteensa.

Tässä konsertissa Uno Vesje kantaesittää teoksen, jonka Helsinki Harp Festival on tilannut Norjan säveltäjien rahaston tuella. Teos Our Planet, our Future on laaja teos sooloharpulle ja elektroniikalle. Se käsittelee eri elementeillään musiikillisesti aikamme tärkeimpiin kuuluvaa aihetta, ilmastokriisiä. Projektiin kuuluu Yhdysvalloissa järjestetyn kansainvälisen harppukilpailun voittajateos Life is flashing before my eyes and I realized that it all started with a blackbird sekä Greta Thunberg -osuus, jossa Greta Thunbergin puheista sämplättyihin otteisiin yhdistyy harpistin elävä soitto. Vesje säveltää vielä ainakin kaksi osaa lisää teokseen ennen kantaesitystä. Ohjelmassa on lisäksi Vesjen aiemmin säveltämiä sooloharpputeoksia.

Natalia Castrillón, folk-harppu ja improvisointi
Sergio Castrillón, preparoitu sello ja improvisointi
Uno Vesje, harpisti ja harppukirjoittaja

Vesje

Konsertti on osa Helsinki Harp Festivalin ohjelmaa. Festivaali järjestetään Helsingin Musiikkitalossa 13.–16.2.2020.

Lisätietoja:
Päivi Severeide, paivi.severeide@uniarts.fi