Focus – Tim Ferchenin lyömäsoitinmusiikkia

Sunnuntai, kesäkuu 9, 2019 - 16:00 - 17:00
Musiikkitalo, Camerata
Konsertti
Vapaa pääsy
Lyömäsoitinmusiikkia.

Awake Percussion -lyömäsoitinyhtye ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian lyömäsoitinopiskelijat esittävät lyömäsoittaja-säveltäjä Tim Ferchenin musiikkia.

Awake Percussion: Petteri Kippo, Lauri Pekkarinen, Jerry Piipponen, Walter Witick, lyömäsoittimet
Sibelius-Akatemian lyömäsoitinopiskelijat: Touko Leinonen, Leila Martin, Aino Nisula, Henri Sakki, Tiia Toivanen, Elmeri Uusikorpi, lyömäsoittimet
Antti Rislakki, ohjaus

Tim Ferchen

***

"Lyömäsoittaja, säveltäjä ja opettaja Tim Ferchen on toiminut Sibelius-Akatemian opettajana jo noin 30 vuotta. Voi sanoa, että lähes jokainen suomalainen lyömäsoittaja on työskennellyt Ferchenin kanssa ja myös hänen säveltämänsä musiikki on puhutellut jokaista. Ferchenin musiikki on soittajalle haastavaa, mutta palkitsevaa. Yleisölle pelkästään lyömäsoittimille sävelletty musiikki on raikasta kuultavaa vaihtelevien tekstuurien ja äänimaisemien johdosta. On jännittävää nähdä, minkälaisen kunnianosoituksen Sibelius-Akatemian entiset ja nykyiset lyömäsoitinopiskelijat järjestävät Tim Ferchenille, pian eläkkeelle jäävälle opettajalleen", Taideyliopiston Sibelius-Akatemian lyömäsoitinmusiikin lehtori Antti Rislakki kertoo.

Lisätietoja:
Jeroen Sebrechts, jeroen.sebrechts@uniarts.fi