Seamus Blake ja Sibis Alumni Big Band

Sunnuntai, syyskuu 16, 2018 - 15:00 - 17:00
Savoy-teatteri
Konsertti
Liput: 10-37€

Sukupolvensa merkittävimpiin taiteilijoihin lukeutuva saksofonisti Seamus Blake (s. 1970) vierailee 16. syyskuuta Sibis Alumi Big Bandin solistina Savoy-teatterissa. Sibis Alumni Big Bandin soitettavaksi Blake tuo omia sävellyksiään ja sovituksiaan ja toimii yhtyeen kapellimestarina ja saksofonisolistina. Laulajavieraana kuullaan Diana Paytonia.

”Extraordinary, a total saxophonist” – näin legendaarinen kitaristi John Scofield kuvailee yhtyetoveriaan. Seamus Blaken muusikkoudessa poikkeuksellista on laulava solismi, tilan kuin tilan täyttävä muhkea soundi ja hänen lyyrinen ja monipuolinen sävellystuotantonsa. Blake on julkaissut omalla nimellään yli kymmenen albumia: niistä mainittakoon hieno kokonaisuus albumilla Superconductor (2015). Blake esiintyy vakituisesti muun muassa Mingus Big Bandin, Antonio Sanchezin ja Bill Stewartin yhtyeissä.

Sibis Alumni Big Band on vuodesta 2010 toiminut kokoonpano, joka kootaan projektikohtaisesti Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmän alumneista, opiskelijoista ja opettajista. Alumni Big Bandin kapellimestareina ja solisteina ovat vierailleet muun muassa Bob Mintzer, Tim Hagans, John Scofield, Jim McNeely, Darcy James Argue, Vince Mendoza ja Joe Lovano. Konsertin järjestää Savoy-teatteri.

Sibis Alumni Big Band
Seamus Blake (CAN), saksofoni ja musiikinjohto
Diana Payton, laulu

***

Konsertti on osa kaksipäiväistä SavoyJAZZ-tapahtumaa 15.–16.9. Kahden päivän lippu tapahtumaan 67 €, Sibelius-Akatemian opettajille ja Suomen muusikkojen liiton jäsenille 47 €.

Lisätietoja:
Hans Tinell, 040 710 4318, hans.tinell@uniarts.fi