Photo: Maarit Kytöharju

Musica nova: Kuule, minä sävellän! – Saman taivaan alla

Perjantai, helmikuu 8, 2019 - 17:00
Musiikkitalo, Alalämpiö / Nedre foajé / Lower foyer
Konsertti
Vapaa pääsy
6.–9.-luokkalaisten nuorten sävellyksiä.

Kuule, minä sävellän! on monimuotoinen koulutushanke, jossa lapset ja nuoret saavat mahdollisuuden säveltää sinfoniaorkesterin soittimille. Heitä ohjaavat ammattisäveltäjät, eri taiteiden alan taiteilijat ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian eri aineryhmien opiskelijat ja musiikkikasvatuksen lehtori. Hankkeen keskeisenä filosofiana on toteuttaa jokaisen lapsen ja nuoren musiikillinen visio sellaisenaan. Nuorilta säveltäjiltä ei edellytetä aiempaa musiikillista osaamista. Ohjaajat auttavat kirjoittamaan sävellykset nuoteille. Sävellykset kuullaan hankkeen lopuksi järjestettävässä konsertissa, jossa ne tulkitsee Helsingin kaupunginorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin sekä Sibelius-Akatemian muusikoista koottu Kuule Ensemble.

Kuule, minä sävellän! koulutushanke sai alkunsa New Yorkin filharmonisen orkesterin Education-osaston kiinnostuksesta suomalaista musiikkikasvatusta, koulutusta ja osallistavaa taiteellista toimintaa kohtaan.

Lukuvuonna 2018–2019 Kuule, minä sävellän! -hanke osallistaa yhdeksän 12-15 -vuotiasta oppilasta pääkaupunkiseudun kouluista. Opiskelijat tulevat erilaisista kulttuuritaustoista ja osalla heistä on äidinkielenään jokin muu kuin suomenkieli. Tällä kertaa projektin teemana on "Saman taivaan alla". Projekti sukeltaa tarinankerrontaaj ja siitä kumpuaviin sävellyksiin, eri kulttuurien väliseen vuorovaikutukseen ja valosuunnitteluun joka toteutetaan yhteistyössä Suomen kansallisoopperan ja -baletin valisuunittelija Olli-Pekka Koivusen kanssa.

Musica nova Helsinki 1.–10.2.2019

Suomen suurin nykymusiikkifestivaali Musica nova Helsinki järjestetään joka toinen vuosi. Musica nova esittelee suomalaiselle yleisölle tuoreinta uutta musiikkia, ajankohtaisia kansainvälisiä säveltäjiä sekä nykymusiikin klassikoita. musicanova.fi

Lisätietoja:
Tiina Halonen, 040 710 4301, tiina.halonen@uniarts.fi
Riitta Tikkanen, riitta.tikkanen@uniarts.fi