Feel Helsinki: Nicolas Mizen & Samuel Phua

Lauantai, kesäkuu 8, 2019 - 14:30 - 15:00
Musiikkitalo, Päälämpiö
Konsertti
Vapaa pääsy
Haastavaa musiikkia kahdelle saksofonille - sovitusten ja alkuperäisten teosten esittämisen taito.

Esitys kuvastaa juuri sitä, mistä saksofonistin työssä on kyse: sovitusten ja alkuperäisohjelmiston yhdenvertaisesta esittämisestä. Gubaidulinan fagotille sävelletty Duo Sonata on hyvä esimerkki modernista satsiopista ja laajennettujen tekniikoiden hyödyntämisestä, ja siitä on nyt tehty sovitus baritonisaksofoneille. Tässä teoksessa on moderneja efektejä kuten mikrosäveliä, multifoneja ja osaääneksiä, kun taas toinen teos on Stockhausenin saksofonille säveltämä klassisempi teos. Stockhausenin kunnianhimoisessa Donnerstag aus Licht -oopperassa esitetty Knabenduett (Children´s duet) on omistettu säveltäjän pojalle.

Gubaidulina – Duo Sonata for Bassoon (transcription for baritone saxophones), 14’
Stockhausen – Knabenduett for soprano saxophones, 4’

***

Feel Helsinki on Taideyliopiston ja Viini-lehden yhdessä järjestämä kaupunkifestivaali Musiikkitalossa 8. kesäkuuta. Taideyliopistossa järjestetään vuosittain yli tuhat yleisölle avointa tapahtumaa, mutta Feel Helsinki kokoaa ensimmäistä kertaa yhteen koko yliopiston osaamisen.

Kaupunkilaiset ovat tervetulleita osallistumaan, aistimaan ja kohtaamaan toisensa musiikin, taiteen, teatterin, kuvataiteen ja merkityksellisten keskustelujen äärelle. Myös perheen pienimmät on otettu huomioon.

Festivaali levittäytyy koko Musiikkitaloon ja sen terassille aamukymmenestä myöhäisiltaan saakka ja suurin osa päivän ohjelmasta on maksutonta.

Lisätietoja:
Soili Sirenne, soili.sirenne@uniarts.fi