Musiikki 24/7 -symposiumin päätösmatinea

Perjantai, marraskuu 22, 2019 - 17:00
Musiikkitalo, Organo
Konsertti
Vapaa pääsy
Matinea.

Musiikki 24/7 -symposiumin päätösmatineassa kuullaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin opiskelijoiden esityksiä. Matinea on avoin yleisölle.


Musiikki 24/7 – symposium 22.11.2019

Keskustelua musiikin paikasta kirkossa ja yhteiskunnassa.

Mikä on musiikin tehtävä kirkossa, entä yhteiskunnassa? Mikä on kirkkomusiikin rooli? Miten kirkon musiikin ammattilaiset määrittävät työkenttäänsä ja miten heitä määritetään?

Musiikki 24/7 -symposium Helsingin Musiikkitalolla 22.11.2019 hakee vastauksia näihin kysymyksiin tutkimustulosten pohjalta. Ääneen pääsevät niin tutkijat, toimittajat kuin kanttorit itse. Symposiumissa luodaan katsaus kirkkomusiikin alan koulutukseen, kanttorien ammatilliseen identiteettiin, arkeen ja pyhään kirkkomuusikon työssä sekä kanttoreiden ja heidän esimiestensä näkemyksiin ammatillisen osaamisen tarpeista. Symposiumin päättävässä debatissa keskustellaan musiikin roolista ja arvoista kirkossa ja suomalaisessa yhteiskunnassa.

Symposium on samalla päätös tutkimushankkeelle Kirkon musiikin ammattilaisena kasvaminen, joka on Kirkon koulutuskeskuksen, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian, Kirkon tutkimuskeskuksen ja kirkkomuusikkoja kouluttavien oppilaitosten yhteishanke. Tutkimuksen tavoitteena on ollut tuottaa tietoa kirkon musiikin ammattilaisena kasvamisen koko prosessista ja tarkastella kanttoreiden ja muiden kirkkomuusikoiden ammattia ja osaamista ammatillisen identiteetin näkökulmasta. Tutkimushankkeen tuloksista kootaan kirja, joka ilmestyy loppuvuodesta 2019 Kirkon tutkimuskeskuksen julkaisusarjassa.

Ilmoittautuminen symposiumiin on päättynyt.

Symposiumin järjestävät yhteistyössä Taideyliopiston Sibelius-Akatemia ja Suomen evankelisluterilainen kirkko.

Lisätietoja:
Jorma Hannikainen, 040 710 4362, jorma.hannikainen@uniarts.fi