Photo: Antti Vuorenmaa

Teija Niku Kvartetti

Keskiviikko, lokakuu 31, 2018 - 20:00
Hotelli-ravintola Alma
Konsertti
Liput: 7-10€
Teija Niku Kvartetti on uusi, Teija Nikun toisen Memento- soololevyn ympärille rakennettu kokoonpano.

Joakim Berghäll, Juha Kujanpää ja Tero Tuovinen tunnetaan monipuolisesta osaamisestaan niin jazzin, kansanmusiikin kuin teatterimusiikinkin saralla. Teija Niku operoi pääasiassa kansanmusiikkikentällä, ja hän on tehnyt viime vuodet kansainvälistä uraa erityisesti Yhdysvalloissa ja Saksassa. Teija Niku Kvartetin musiikissa kansanmusiikki kohtaa jazz-vaikutteet raikkaalla tavalla. 
Memento- levyn keskiössä ovat Nikun harmonikka ja laulu, ja sen sävellyksissä Niku ei halunnut rajoittua kansanmusiikille tyypillisiin tanssilajeihin, vaan antaa entistä enemmän tilaa luovuudelle, liian tiukkoja genrerajoja ja lokeroimista vältellen. Nikun sävellysten lisäksi levyllä on aivan uusi versio Tapio Rautavaaran klassikosta Juokse sinä humma sekä Yksi ruusu on kasvanut laaksossa -kansanlaulu, tällä kertaa makedonialaiseen Eleno Kerko -sävelmään sovitettuna.   
Teija Niku Kvartetti välittää levyn mystissävytteistä harmoniaa livenä alkuperäisiä sovituksia kunnioittaen, jättäen kuitenkin tilaa jokaisen soittajan persoonalliselle tulkinnalle sekä improvisaatiolle.

Teija Niku, harmonikka, laulu
Joakim Berghäll, saksofoni, kitara
Juha Kujanpää, piano
Tero Tuovinen, basso

Teija Nikun kotisivut

Liput vain ovelta: 10/7 €

 

Lisätietoja:
Piia Kleemola-Välimäki, 040 710 4382, piia.kleemola-valimaki@uniarts.fi