DIG. The Future: Katu Kaiku & Pedro Martins (BRA)

Keskiviikko, lokakuu 2, 2019 - 19:00
Musiikkitalo, Black Box
Konsertti
Lipunmyynti alkaa 28.06.2019 09:00
Liput: 11,50-34€
DIG.-festivaali luo katseen tulevaan ja tuo esille jazzin nuoria taitureita.

DIG. The Future -festivaalin avauskonsertissa lavalla nähdään Katu Kaiku ja brasialaiskitaristi Pedro Martins yhtyeineen!

Ronskina katusoittoyhtyeenä aloittanut trio Katu Kaiku julkaisi maaliskuussa 2019 Svart Recordsin kautta uuden albuminsa “Luna”, jossa trio antoi free jazz -vaikutteiden ja akustisen soinnin väistyä harkittujen ja värikkäiden sävellysten sekä efektien, huilun ja laulun maustaman originellin äänimaailman tieltä. Lunalla esiin nousevat unenomaiset melodiat, kiemurtelevat bassoriffit ja vyöryvät groovet.

Vuonna 2013 perustetun Katu Kaikun muodostavat maamme kokeilevan jazzin nuoreen kärkikastiin kuuluvat saksofonisti Adele Sauros, basisti Mikael Saastamoinen ja rumpali Erik Fräki. Trion jäseniä voi tahoillaan kuulla mm. sellaisissa kokoonpanoissa kuin Superposition!, VIRTA ja OK:KO.

Youtube
Facebook

Katu Kaiku:
Adele Sauros, saksofoni
Mikael Saastamoinen, basso
Erik Fräki, rummut

Illan toisena esiintyjänä on poikkeuksellinen brasilialaislahjakkuus Pedro Martins yhtyeineen. Brasilialaismuusikot ovat supattaneet nuoresta multi-instrumentalistista jo vuosien ajan, mutta vasta yhteistyö Kurt Rosenwinkelin ja Jacob Collierin kaltaisten tekijöiden kanssa on vähitellen nostamassa Martinsin musiikkia laajemmin tunnetuksi.

Pedro Martins, kitara, laulu
Felipe Viegas, piano
Frederico Heliodoro, basso
Amoy Ribas, perkussiot
Antonio Loureiro, rummut

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jokasyksyinen DIG.-festivaali tuo jazzmusiikin aineryhmän opiskelijoita, alumneja ja kansainvälisiä opettajavieraita yleisön kuultavaksi. Tänä vuonna festivaali nostaa esille tulevaisuuden tekijöitä: nuoria lahjakkuuksia ja yhteiskunnallisesti kantaaottavia taiteilijoita. Festivaaliohjelman ovat koonneet jazzin ainejohtajan tehtävässä toimivat Jussi Kannaste ja Sami Linna. DIG. The Future Musiikkitalossa 2.–4.10.2019.

Huomaa myös DIG.-festivaalipassi (Ticketmaster 74 €, Musiikkitalo 69€). Passi oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin DIG. The Future -konsertteihin.

Lisätietoja:
Tiina Halonen, 040 710 4301, tiina.halonen@uniarts.fi