Every something is an echo of nothing

Keskiviikko, lokakuu 9, 2019 - 19:00
Teatterikorkeakoulu, Studio 3
Esitys
Vapaa pääsy
Taideyliopiston teatterikorkeakoulu / Tanssin- ja teatteriopettajan maisteriohjelmat
 
Taiteellis-pedagoginen tapahtuma 1
Every something is an echo of nothing *
 
Se on varmasti jotain, vaikka en aivan tiedäkään mitä se on. Haluan tietää siitä enemmän. Se on riittävän tuttua, mutta myös hyvin vierasta. Se on konkreettista. Joku kävelee, pysähtyy, katsoo. Samalla se pitää sisällään paljon energiaa. Se on kuin se toimisi jonkin hädin tuskin aistittavan kannattelemana. Vaikka toimii se lattiankin kannattelemana, katon alla, seinien välissä. Korvien välissä, sydämen alla. Sydämessä.
 
Mitä vaaditaan, että voimme aloittaa jotakin uutta ilman tietoa siitä mihin se johtaa?
 
Teatterikorkeakoulun tanssi- ja teatteripedagogiikan opiskelijat ja opettajat järjestävät avoimia tapahtumia, jotka perustuvat teatteriopettajan maisteriohjelmassa kehitettyihin esityskeskeisen pedagogiikan käytäntöihin. Toiminnan lähtökohtana avoin suhde esitykseen ja matala kynnys osallistumiseen.
 
[*]Tapahtuman nimi on lainaus John Cagen luennosta Lecture on something. Luento on julkaistu teoksessa: Cage. J. (1968). Silence, Lectures and writings. London: Marion Boyars Publishers Ltd.
 
 
Esityksissä työryhmä jakaa prosessin aikana syntyneitä taiteellisia tuloksia. Työskentely tapahtuu englanniksi, suomeksi ja suomalaisella viittomakielellä. Toimintaan osallistuu kaksi viittomakielen tulkkia. Harjoitukset ja esitykset ovat osa kuusi viikkoa kestävää Taiteellis-pedagoginen tapahtuma -opintojaksoa sekä Saastamoisen taiteellista väitöstutkimusta Esittävän taiteen tutkimuskeskuksessa.
 
Aikataulu:
Ma 7.10 klo 13-16 Esitys ja väitöstutkimuksen taiteellisen osan tarkastustilaisuus
Ti 8.10. klo 10 avoin harjoitus
Ti 8.10. klo 19 esitys
Ke 9.10. klo 17 esitys
Ke 9.10. klo 19 esitys
To 10.10. klo 13 avoin harjoitus
To 10.10. klo 17 esitys
 
Työryhmä: Eevamari Kitti, Maia Nowack, Maiju Heikkinen, Ville Nylen, Mercedes Balarezo, Noora Karjalainen, Esko Korpelainen, Jenni Bergius, Johanna Perttunen, Gesa Piper, Gabriele Goria, Tero Kaunisvuo, Riku Saastamoinen.
 
Tapahtumapaikka: Teatterikorkeakoulu Studio 3, Haapaniemenkatu 6, Helsinki.
 
Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy, mutta pakollinen paikkavaraus alla olevasta linkistä: