Photo: RoksethPhotography

Marras-Taiga: Ticket to NowHere

Tiistai, marraskuu 19, 2019 - 19:00 - 20:00
Musiikkitalo, Black Box
Konsertti
Vapaa pääsy
Kansanmusiikkia opiskelevan Nea Korpelaisen maisterikonsertti.

Ticket to NowHere​ on surrealistinen matka Nea-Maria Korpelaisen uniin, joissa juna jättää laiturille tai vie väärälle pysäkille. Palava rakkaus muuttuu hyytäväksi työnantajaksi, työnantaja sirkuspelleksi. Toisaalta ylitse saattaa vyöryä vaikkapa yökerho kaikkine synkkyyksineen. Hätääntyä ei kannata, aamu koittaa vuoren varmasti.

Kuten yössä yleensä, koetaan konsertissa useampia unia. Oppaana toimii uneksija itse. Unet soivat tekstinä ja musiikkina. Tärkeimpänä instrumenttina konsertissa kuullaan jousikvartettia, jonka sointiin Nea-Maria on intohimoisesti perehtynyt. Suomalaisen kansanmusiikin lisäksi hän on tutustunut argentiinalaiseen tangoon ja kansanmusiikkiin. Kaikkia näitä musiikin tyylejä löytyy myös hänen unistaan.

Konsertin jousikvartetissa soittavat Nea-Marian lisäksi
Maija Holopainen, viulu, Iida Savolainen, alttoviulu ja Viola Uotila, sello.
Heli Hartikainen, saksofoni ja Annika Lyytikäinen, klarinetti, täydentävät jousien sointia.
Yökerhoon viettelevät Mikko Patama, syntetisaattorit, piano, Juska Ojajärvi, haitari, sekä Ranieri Scoccia, syntetisaattorit.
Lisäksi argentiinalaista kansanmusiikkia ja tangoa konsertissa soittavat Alexander Vocking, kontrabasso ja Tim Panman kitara.

***

Marras-Taiga on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin maisteriopiskelijoiden konserttisarja, joka järjestetään Musiikkitalossa 19.-22.11.

Lisätietoja:
Tiina Halonen, +358407104301, tiina.halonen@uniarts.fi