Julkinen taide, mitä se on? – Taide käyttöön -seminaari Seinäjoella

Maanantai, joulukuu 3, 2018 - 14:00 - 17:00
Jaaksi-sali, Seinäjoen kaupunginkirjasto
Seminaari
Vapaa pääsy

Monissa kaupungeissa joko toteutetaan tai valmistellaan julkisen taiteen hankkeita. Iltapäivän seminaarissa käydään tiivistetysti läpi julkisen taiteen perusasiat ja kuullaan mielenkiintoisia esimerkkejä Seinäjoelta, Oulusta ja Jyväskylästä. Rakennusalan ammattilaisten puheenvuoroissa kuullaan kokemuksia ja ideoita taiteen roolista rakennushankkeissa. Seminaari on osa Ratkaisumalleja taiteen yhdistämiseksi rakentamiseen -hankekokonaisuutta.

Julkinen taide, mitä se on? Ja missä mennään Seinäjoella?
Seinäjoella on viimeisten vuosien aikana toteutettu useita rakennushankkeita, joissa taide on ollut mukana. Taiteen lisääminen kaupunkikuvaan on mukana Seinäjoen kaupunkistrategiassa. Puheenvuoro esittelee julkista taidetta yleisesti sekä Seinäjoen uudistuvalle asemanseudulle laadittua taideohjelmaa ja kerrosalaneliöihin perustuvaa rahoitusmallia, jota Seinäjoen julkisen taiteen hankkeita koordinoimaan perustettu taidetyöryhmä valmistelee.
Sanna Karimäki-Nuutinen, Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut/ Seinäjoen taidehalli

Oulun kaupungin julkisissa rakennus- ja kaavoitushankkeissa sovelletaan prosenttiperiaatetta. Kuvataide näkyy ja tuntuu kaupunkilaisten arjessa. Hankkeet valmistellaan moniammatillisen tiimityöskentelyn pohjalta. Yhdessä luodaan edellytyksiä toimivalle, monimuotoiselle ja virikkeelliselle ympäristölle.
Tarja Kekäläinen, Oulun Taidemuseo

Jyväskylän Kankaan alue on ensimmäisiä asuinalueita, jossa on sitouduttu prosenttiperiaatteen toteuttamiseen ja jossa toteuttaminen on sidottu tontinluovutussopimuksiin, maankäyttömaksuihin ja kiinteistöjen rakennuskustannuksiin.
Art Impact tarjoaa konsultointipalvelua rakennushankkeissa, joissa toteutetaan prosenttiperiaatetta tai joihin halutaan sisällyttää taide osaksi suunnittelua ja toteutusta. Yrityksen toiminnasta vastaa Kirsi Pitkänen, joka toimii tällä hetkellä mm. Jyväskylän Kankaan alueen taidekoordinaattorina. Hän on vastuussa kaikesta alueelle toteutettavasta taiteesta ja sen integroimisesta osaksi rakennushankkeita.
Kirsi Pitkänen, Art Impact

Kommenttipuheenvuorot ja kokemuksia taiteesta osana rakennushankkeita
Miikka Voipio, Peab Oy
Petri Pihlajaniemi, Pihlacon Oy

Seminaari on kaikille avoin ja siihen on vapaa pääsy. Ilmoittautumiset 30.11. mennessä: www.lyyti.fi/reg/taidekayttoon

Lisätietoja:
Petri Välimäki, 040 710 4371