Global Fest: Middle Eastern Orchestra

Perjantai, joulukuu 13, 2019 - 19:30 - 20:30
Musiikkitalo, Camerata
Konsertti
Lipunmyynti alkaa 16.09.2019 09:00
Ohjelma koostuu Lähi-Idän klassisesta musiikista ja kansansävelmistä.

HUOM! KONSERTTI ON LOPPUUNMYYTY!

 

Helsingissä perustettu Middle Eastern Orchestra on arabialaiseen ja Lähi-Idän musiikkiin keskittyvä yhtye. Kokoonpano on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Yhtye on myös hyvin monikulttuurinen. Kokoonpano koostuu 25–30 ammattimuusikosta, jotka tulevat 10–15 eri kulttuuritaustasta.

Middle Eastern Orchestra tuo Lähi-Idän rikkaan ja kauniin musiikkiperinteen länsimaisten yleisöjen kuultavaksi – muistuttaen samalla, miten musiikki on kieli, jota ihmiset kaikkialla maailmassa ymmärtävät.

Ohjelma koostuu Lähi-Idän klassisesta musiikista ja kansansävelmistä. Mukana on muun muassa arabialaista, persialaista, turkkilaista ja kurdien musiikkia, joka on sovitettu Middle Eastern Orchestraa varten.

Middle Eastern Orchestran taiteellinen johtaja on irakilainen ud-luutun soittaja Ali Haithem.

***

Neljättä kertaa järjestettävä Global Fest 11.–13.12.2019 on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Global Music -koulutusohjelman opiskelijoiden, opettajien, alumnien ja vierailijoiden jokavuotinen festivaali. Festivaali juhlii kulttuurista monimuotoisuutta ja luo väyliä kulttuurienväliseen viestintään, ymmärrykseen ja yhteistyöhön musiikin ja taiteiden kautta.

Festivaalilla nähdään esiintyjiä Arubasta, Australiasta, Brasiliasta, Espanjasta, Iranista, Israelista, Irakista, Jordaniasta, Kataloniasta, Kiinasta, Kreikasta, Nepalista, Suomesta, Senegalista, Serbiasta ja Tansaniasta.

Lisätietoja:
Anna Huuskonen, 040 710 4384, anna.huuskonen@uniarts.fi