Joonas Haavisto Trio feat. Tivon Pennicott (USA), saksofoni

Torstai, tammikuu 14, 2016 - 19:00 - 20:00
Musiikkitalo, Sonore
Konsertti
Lipunmyynti alkaa 18.12.2015 09:00
Liput: 6,50-17,50€
Joonas Haavisto Trion levynjulkaisukonsertti, vierailijana yhdysvaltalainen jazzsaksofonisti Tivon Pennicott.

Joonas Haavisto Trion kolmas albumi Oku julkaistaan Euroopassa ja Japanissa tammikuussa 2016. Albumin teema "oku" kuvaa polkua, jonka bändin jäsenet ovat yhdessä kymmenen vuoden yhteissoiton aikana kulkeneet. Muodoltaan perinteinen jazztriokokoonpano on löytänyt vuosien saatossa dynaamisen ja itsevarman oman äänensä, jossa kuuluu jokaisen kokemus tyylillisesti erilaisissa kokoonpanoissa Suomen jazzkentällä. Rummuissa kuullaan energisyydestään ja vapaan improvisoinnin taidoista tunnettua Joonas Riippaa. Kontrabassoa soittaa Suomen kenties työllistetyin jazzbasisti Antti Lötjönen, jota on kuultu lukuisissa eturivin jazzyhtyeissä. Hänet valittiin viime kesänä myös Pori Jazzin vuoden artistiksi.Trion vieraaksi saapuu kahdesti Grammy-palkittu yhdysvaltalainen saksofonisti Tivon Pennicott, joka on saanut tukevan jalansijan New Yorkin kuumimpien jazzmuusikkojen joukossa. Hän on vaikuttanut viime vuosina muun muassa Ari Hoeningin, Esperanza Spaldingin, Gregory Porterin ja Roy Hargroven yhtyeissä. Haaviston ja Pennicottin yhteistyön juuret ovat Miamissa, jossa he opiskelivat ja soittivat yhdessä Frost School of Musicissa vuosina 2005-2006.

Levynjulkaisukonsertin ohjelmisto koostuu Joonas Haaviston sävellyksistä, jotka ovat saaneet inspiraatiota niin Tokion urbaanista ympäristöstä, juhlavuottaan viettävästä kansallissäveltäjästämme Jean Sibeliuksesta kuin Suomen luonnostakin. Tyylillisesti trion musiikin juuret ovat vahvasti kiinni jazztraditiossa, vaikkakin harmoniset ja melodiset ratkaisut jättävät tilaa myös vapaammalle ilmaisulle. Levyn nimi oku on japania ja tarkoittaa sisäistä tilaa.

"Okun eli sisäisen tilan löytämiseen liittyy vahvasti ajatus odotuksesta ja usko tulevaisuudesta, joka rohkaisee jatkamaan pidemmälle ja etsimään syvemmältä. Tämä ajatus on lähellä myös omaa käsitystäni musiikin tekemisestä – mitä syvemmälle menet, sitä enemmän löydät," kertoo Haavisto levyn synnystä.

Tivon Pennicott, saksofoni
Antti Lötjönen, basso
Joonas Riippa, rummut
Joonas Haavisto, piano

Lisätietoja:
Ulla Havulehto, 050 384 3451, ulla.havulehto@uniarts.fi