weS.A.N.K. Deep Stage As...

Keskiviikko, marraskuu 14, 2018 - 15:00 - Sunnuntai, marraskuu 18, 2018 - 21:00
Vapaan Taiteen Tila
Installaatio

weS.A.N.K. Deep Stage As... or 161 prototypes of the Stage of the Future

Vincent Roumagnac + Emmanuelle Chiappone-Piriou + Vierailijat*
Paikka:
Vapaan Taiteen Tila, Helsinki
Aika: 14.11 - 18.11 2018, klo 15 – 21
Vapaa pääsy

weS.A.N.K (Speculative Architecture of Neganthroposcenic Kronotopias) taiteellisen tutkimusprojektin installaatio ja esillepano + Vincent Roumagnacin tohtorintutkintoon johtavan taiteellisen tutkimusprojektin Deepening the Stage: Neganthroposcenic Chronotopias and Hyperdramatic Theatre toinen ja viimeinen tarkastettava taiteellinen osa. (Tutke, Esittävän taiteen tutkimuskeskus, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu)

weSANK on ohjaaja-tutkija Vincent Roumagnacin ja arkkitehti-tutkija Emmanuelle Chiappone-Pirioun näyttämöllistä ajattelua ja proto-arkkitehtuuria käsittelevästä dialogista esiin noussut taiteellinen tutkimusprojekti. Roumagnac ja Chiappone-Piriou ovat viimeisen kahden vuoden aikana toteuttaneet kokeilevaa projektia, joka havainnollistaa tulevaisuuden näyttämön prototyyppejä ja niiden performatiivista designia. Projekti on toteutunut viitenä tapahtumana Tokiossa, Pariisissa, Helsingissä, Barcelonassa, ja Daegussa yhteistyössä kutsuttujen paikallisten taiteilijoiden ja arkkitehtien kanssa. Tapahtumia pohjustivat yleiset teemat kuten näyttämön, arkkitehtuurin ja ajan ekologian suhteet, big data ja jälkiteolliset maisemat, dystooppiset narratiivit ja arkiset rituaalit, sekä termit kuten verkosto, ilmasto, muisti, energia ja affekti. Näistä lähtökohdista käsin projekti tutkii miten näyttämöllinen ulottuvuus toimii spontaanissa prototyyppien valmistamisessa ja konseptualisoinnissa edellä mainituissa maantieteellisissä ja teknosensitiivisissä olosuhteissa. weSANK Deep Stage As... projektin esille asettaminen Helsingissä on projektin viimeinen vaihe.

* weSANK vierailijat : Simo Kellokumpu, Josselin Vamour, Yusuke Kamata, Guillaume Aubry, Carolina E. Santo, Anne-Valérie Gasc, Emmanuel Guez, Laura Gozlan, Icinori, Sébastien Martinez Barat & Benjamin Lafore, Aurélie Pétrel, Florian Sumi, Aurélien Vernant, Outi Condit, Henna-Riikka Halonen, Edvine Larssen, Maiju Loukola,Tuomo Rainio, Aida Salán Sierra, Begüm Erciyas, Lys Villalba, Cris Argüelles, Edouard Cabay, Mireia C. Saladrigues, Marc Salicrú Julià, Nacho De Antonio, Rumen Rachev and Woojin Kim.

weSANK tutkimusprojektia ovat tukeneet Taideyliopisto ja Esittävien taiteiden tutkimuskeskus Tutke.

Roumagnacin tohtorintutkintoon johtavaa taiteellista tutkimusprojektia tukee Koneen Säätiö.

Lue lisää
Research Catalogue
Baltic Circle
vincentroumagnac.com

Tapahtuma myös Facebookissa.