Finnish songbook: Tumma

Lauantai, marraskuu 18, 2017 - 16:00
Kansallismuseo
Konsertti
Liput: 7-10€
Konsertit ovat osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Konserttisalina on Kansallismuseon valokuvakokoelmistaan pystyttämä vaikuttava näyttely Julkinen ja kätketty Suomi. Satavuotiaan Suomen menestystarinan takana on tummia tunteita, jotka ovat läheisiä mutta usein kätkettyjä.

Laulut kertovat sotien suruista ja suomalaista alati vaanivasta itsesäälistä ja masennuksesta, mutta myös rauhasta, hiljaisuudesta ja yksinäisyydestä. Kuoleman laulujen ja menetettyjen äänien synkkyyttä seuraa taivaallinen kauneus. Päätteeksi lähetetään konserttipäivän parhaat laulut sadan vuoden päähän tulevaisuuteen Suomen kaksisataavuotisjuhlille.

Esiintyjinä opiskelijoita ja opettajia Sibelius-Akatemian eri aineryhmistä Heikki Laitisen, Anna-Kaisa Liedeksen ja Jenny Robsonin johdolla.

Maarika Autio, laulu ja kora
Cheich Cissokho, laulu ja kora
Vilma Jääskeläinen, laulu ja viulu
Noora Kauppila, laulu
Kristine Liede, laulu
Heikki Laitinen, laulu
Anna-Kaisa Liedes, laulu
Timo Väänänen, laulu ja kantele

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijat ja opettajat esittävät neliosaisessa Finnish songbook -konserttisarjassa Suomeen ja suomalaisuuteen oleellisesti kuuluvia lauluja. Konserteissa seikkaillaan tyylistä, tunnelmasta ja genrestä toiseen sekä sekoitellaan ennakkoluulottomasti uutta ja vanhaa. Finnish songbook antaa myös vähemmistöille äänen ja tunnustaa heidän roolinsa 100-vuotiaan Suomen rakentamisessa.

Sisäänpääsy Kansallismuseoon museon pääsymaksulla 10/7 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.
Painetussa tapahtumakausiesitteessä on virheellistä tietoa pääsymaksusta.

Lisätietoja:
Janne Ikäheimo, 040 710 4344, janne.ikaheimo@uniarts.fi