Lasse Juuti: Influenssa

Lauantai, tammikuu 6, 2018 - 11:00 - Sunnuntai, tammikuu 21, 2018 - 18:00
Project Room
Näyttely

Näyttelyn teema ja nimi Influenssa viittaa epidemioina leviävään tartuntatautiin ja englannin kielen influenceen eli vaikutukseen ja vaikuttamiseen. Merkitykset leviävät rakenteista ja rakenteet tuottavat toimijoita. Lisäksi kuva-aiheenani on maalaus itsessään. Jäsennän taiteellista työtäni maalauksen tradition kautta, vaikken työskennellessäni välitäkään siitä onko kyse juuri maalauksesta vai jostakin muusta.

Näyttelylle olennainen käsite on maalausinstallaatio. Maalauksesta - niin kuin sen käsitän - on mahdotonta puhua. Se puhe on teoreettista tai vertauskuvallista. Myöskään se, että jokin on perusteltua, ei ole kelvollinen perustelu, sillä taiteessa on kyse silmien avautumisesta. Näyttelyssä maalauksia perustellaan tilallisesti, koska ympäröihän niitä välttämättä rakenteet ja arkkitehtuuri.

Lasse Juuti (s.1990) asuu ja opiskelee Helsingissä. Ennen Kuvataideakatemiaa hän on opiskellut kuvataidetta Kankaanpään taidekoulussa SAMK:issa ja Tampereen taiteen ja viestinnän oppilaitoksessa TAMK:issa. Viimeksi hänen töitään on ollut esillä Exhibition Laboratoryssa maalaukseen liittyviä ajatuksia esitelleessä ja pohtineessa Constellations-näyttelyssä, sekä Kuvataideakatemian kandinäyttelyssä vuonna 2016.

Yksityisnäyttely on hänen kuvataiteen maisterin tutkintonsa ensimmäinen osa, ja toinen osa nähdään toukokuussa 2018 Kuvan Kevät –maisterinäyttelyssä.

http://lassejuuti.wordpress.com
http://instagram.com/lassejuuti