With Brass & Winds

Perjantai, maaliskuu 15, 2019 - 19:00 - 20:00
Temppeliaukion kirkko
Konsertti
Vapaa pääsy
Puhallinmusiikkia.

With Brass & Winds -konsertti on Sauli Saarisen puhallinorkesterinjohdon tutkinto (MuK) Sibelius Akatemialle.
Konsertissa kuullaan mielenkiintoinen kattaus 1900-luvun puhallinmusiikkia.

Ilta alkaa Igor Stravinskyn vuonna 1923 säveltämällä puhallinoktetolla. Teos on Stravinskyn neoklassiselta kaudelta.
Instrumentaatio on poikkeuksellinen: yksi huilu, yksi klarinetti, kaksi fagottia, kaksi pasuunaa sekä kaksi trumpettia.

“The Octet began with a dream, in which I saw myself in a small room surrounded by a small group of instrumentalists playing some attractive music... I awoke from this little concert in a state of great delight and anticipation and the next morning began to compose.”
-Stravinsky

Magnus Lindberg on arvostetuimpia suomalaisia taidemusiikin säveltäjiä. Hänen sävellyksiään esitetään säännöllisesti ympäri maailmaa. Gran Duo on puu- ja vaskipuhallinryhmien vuoropuhelua. Teos sisältää kahdeksan eri teksturaalista karakteeria, joista jokaisella on oma temponsa, Nämä karakteerit esiintyvät teoksen sisällä 20 eri järjestyksessä (syklissä). Nämä syklit ovat kuitenkin kätketty niin hyvin että on lähes mahdoton huomata milloin uusi alkaa ja vanha loppuu. Gran Duo sai kantaesityksensä 8.3.2000 Lontoossa, jossa sen esittivät Birminghamin Sinfoniaorkesteri johtajanaan Sir Simon Rattle.

Henri Tomasin Fanfares Liturgiques (liturgiset fanfaarit) on teos vaskipuhaltimille ja lyömäsoittimille vuodelta 1947. Tomasi kirjoitti teoksen viimeiseen osaan osuudet soolosopraanolle sekä sekakuorolle mutta niitä esitetään hyvin harvoin. Tässä konsertissa kuullaan teos kokonaisuudessaan sillä mukana on helsinkiläisistä kuoroista yhdistetty sekakuoro ja soolosopraanon osuuden laulaa Johanna Isokoski.

Sauli Saarinen, kapellimestari
Johanna Isokoski, sopraano
Helsinkiläisistä muusikoista kootut vaski- ja puupuhallinyhtyeet
Yhdistetty kuoro: Akateeminen Laulu, HYMSKK, Eteläsuomalaisen Osakunnan Laulajat EOL, Keskisuomalaisen Osakunnan kuoro Metsoforte ja Wiipurilaisen Osakunnan Laulajat

Stravinsky: Octet for wind instruments
Lindberg: Gran Duo
Tomasi: Fanfares Liturgiques

Lisätietoja:
Sauli Saarinen, sauli.saarinen@uniarts.fi