Musiikkitalon Vapaapäivä 2019

Lauantai, syyskuu 21, 2019 - 10:00 - 16:00
Musiikkitalo, Päälämpiö / Huvudfoajé / Main Foyer
Koko perheen tapahtuma
Musiikkitalon Vapaapäivä tarjoaa monenmoista maksutonta tekemistä kaikenikäisille lauantaina 21.9. klo 10–16!

Radion sinfoniaorkesteri soittaa Konserttisalissa Haydnin sinfonian nro 140 "Lontoo". Helsingin kaupunginorkesteri ja Jukka-Pekka Saraste puolestaan esittävät Tšaikovskin Sinfonian nro 5.

Pienemmissä konserttisaleissa kuullaan muun muassa urkumusiikkia sekä seurataan Sibelius-Akatemian soittotuntia ja oopperakoulutuksen Soirée Offenbach -produktion avoimia harjoituksia. Harjoitussali Paavossa saa laulaa Musiikkitalon Kuoron riveissä Toivo Kuulan klassikoita, ja Black Boxissa ihaillaan konserttimuistoja valkokankaalla.

Lämpiötilat täyttyvät monipuolisella kattauksella musiikkia, infopisteitä ja keskusteluohjelmaa. Kuulemme muun muassa keskustelua improvisoinnista ja suoran lähetyksen tekemisestä sekä musiikkimaistiaisia Sibelius-Akatemian eri aineryhmien opiskelijoilta. Lisäksi Vantaan Viihdeorkesterin ensemble näyttää, kuinka käy klasarilta rokkenrolli.

Pääseepä päivän aikana myös klassisen musiikin oppitunnille, tekemään löytöjä muusikoiden kirppikselle ja tanssimaan improtangoa!

Lapsiperheitä ilahduttavat erityisesti lapsille suunnatut esitykset: Hannu ja Kerttu -musiikkisatu, Eläinten karnevaali, RSO & VERSO: Piilometsän leikkituokio sekä Nukketeatteri Sytkyt. Lisäksi perheet voivat lainata aarrekartan, jonka avulla voi itsenäisesti tutustua Musiikkitaloon. Välissä voi rauhoittua kahvilassa värityskuvia piirtämällä.

Vapaapäivänä pääsee perehtymään talon toimintaan ja Konserttisaliin perinteisillä talokierroksilla. Kierrosten osallistujamäärä on rajoitettu: aamupäivän talokierrosten (klo 10 & 10.30) ilmaisliput tulevat jakoon klo 9.30 ja iltapäivän kierrosten (klo 13.45 & 14.15) liput klo 13. Liput jaetaan Konserttisalin oven nro 8 läheisyydessä.

Myös lipunmyynnissä käy perinteisesti kova kuhina: huimat lipputarjoukset talon tapahtumiin ovat myynnissä vain Vapaapäivänä ja vain Musiikkitalon lipunmyynnissä. HKO:n, RSO:n ja SibA:n Musiikkitalon syyskauden normaalihintaiset liput saa ostettua tapahtumasta puoleen hintaan.

Levykauppa Fuga ja nuottikauppa Ostinato ovat myös hulinoissa mukana ja tarjoavat kaikista tuotteistaan -15 % alennuksen. Alennus ei koske Musiikkitalo-tuotteita. Kaupat palvelevat myös tavallista pidemmillä aukioloajoilla klo 10–16.

Musiikkitalon Vapaapäivän ohjelmasta vastaavat Helsingin kaupunginorkesteri, Radion sinfoniaorkesteri, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia ja Musiikkitalo.

Vapaapäivän ohjelma löydät kokonaisuudessaan Musiikkitalon verkkosivuilta.

Lisätietoja:
viestinta@musiikkitalo.fi