Global Spring: Voice of the Voiceless

Keskiviikko, toukokuu 15, 2019 - 20:00
Musiikkitalo, Black Box
Konsertti
Vapaa pääsy
Kurdi/persialainen muusikko Ahoora syventää musiikillista ilmaisuaan ammentamalla musiikkia kotimaastaan ja kaikkialta.

Sibelius-Akatemian Global Music -ohjelman opiskelijana Kurdi/ Persialainen muusikko Ahoora Hosseini on nähnyt tilaisuuden ymmärtää enemmän musiikillisesta ja kulttuurisesta monimuotoisuudesta uppoutumalla Beninin, Tanzanian ja Välimeren alueen perinteisiin. Tänä aikana Ahoora on myös tutkinut näkökulmia jazzista, hip hopista ja lähestymistavoista sävellyksiin, jatkuvasti syventäen ymmärrystään omasta musiikillisesta taustastaan ja perinteistään.

Tässä konsertissa Ahoora keskittyy prosessiin, jossa eri vaikutteiden monipuolisesti omaksuminen auttaa laajentamaan ja syventämään hänen omia musiikin ilmaisukeinojaan. Luvassa on ilta, jossa kuullaan sävellyksiä inspiroituneina Lähi-idästä ja jazzista, yhdessä uusien sovituksien kanssa aina perinteisistä kappaleista hip hopiin asti.

Ahoora Hosseini, laulu, perkussio
Jouni Järvelä, alttosaksofoni, klarinetti
Marouf Majidi, tar, tambour
Visa Oscar Mertanen, koskettimet
Farshad Sanati, persialainen santour
Esko Grundström, basso

***

Global Spring (13.–15.5.) on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Global Music -koulutusohjelman toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoiden konserttisarja. Koulutusohjelman perustana on kulttuurinen monimuotoisuus, ja opinnoissa luodaan väyliä kulttuurienväliseen viestintään, ymmärrykseen ja yhteistyöhön musiikin ja taiteen kautta. Luvassa on monikulttuurisen taideyhteisön dynaamisia ja inspiroivia konsertteja, joissa nähdään esiintyjiä eri puolilta maailmaa.

Lisätietoja:
Pauli Raitakari, 050 511 6467, pauli.raitakari@uniarts.fi