Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Tanssitupa: Rällä ja Hanna Poikela

Tule tanssimaan ja oppimaan suomalaisia kansantansseja elävän musiikin säestyksellä!

Matalan kynnyksen tanssituvassa opetellaan helppoja tansseja musiikista, tanssista ja yhteisöllisyydestä nauttien. Illan musiikista vastaa Suomen Kansanmusiikkiliiton kiertueella oleva kansanmusiikkiyhtye Rällä. Tanssin saloihin opastaa tanssinopettaja Hanna Poikela, joka toimii myös illan seremoniamestarina.

Tanssituvassa ei tarvita aiempaa tanssikokemusta, eikä tanssiparia. Tanssiminen ei kuitenkaan ole pakollista, vaan mukaan voi tulla myös kuuntelemaan Rällä-yhtyeen musisointia. Äärellä-baari Hugo-salissa on auki, joten virvokkeita voi ostaa läpi illan. Illan kesto noin 2 tuntia, joka sisältää väliajan.

Tanssitupa: Rällä ja Hanna Poikela järjestetään MARS-festivaalin ennakko-ohjelmana.

Esiintyjät

Rällä on ammattikansanmusiikkiyhtye, joka soittaa perinteistä ja juurevaa, tanssittavaa ja svengaavaa, arktisen arjen sävyistä nousevaa kansanmusiikkia. Ohjelmistossa on pääasiassa perinnekappaleita pohjoisesta Suomen alueelta, mutta mukana on myös muutamia kansanmusiikin hittejä muualta Suomesta. Taidokkaan ja spontaanin soiton keskiössä on muusikoiden välinen kommunikaatio, jolloin sovitukset syntyvät usein hetkessä. Rällän keikoilta ja tansseista kaikenikäiset kuulijat lähtevät kotiin sydän täynnä kansanmusiikin tuomaa iloa ja onnea! 

Osmo Hakosalo, viulu
Erja Pätsi, viulu 
Jouko Pääkkönen, haitari

Hanna Poikela on suomalaisen kansantanssin parissa toimiva tanssinopettaja (AMK), koreografi ja Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen toiminnanjohtaja. Hän toimii laajasti eri puolilla Suomea, luoden perinnetietoisella ja uudistavalla otteella kansantanssille ja kansanmusiikille pintoja kohdata yllättäviä ympäristöjä, uusia yleisöjä ja kokijoita.Tanssin ammattilaisena Hannan tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat olleet mm. JoJo – Oulun Tanssin Keskus, Oulun Ammattikorkeakoulu ja Oulun teatteri sekä lukuisat tanssin, musiikin ja teatterin freelancerit. Vuonna 2022 Hanna toimi koreografina kolmessa kokoillan tanssiteoksessa: Eteinen (Kirjavat & Polenta), Viimeinen sapiens (JoJo – Oulun Tanssin Keskus) ja Finaali (Polokkarit). Hannan nykyiset kokoonpanot ovat mm. Raakaa tradia -ryhmä, Ruuhka-Suomen Nuorisoseuran Ruuhkaryhmä ja Hyvinkään Kansantanssijat.

Lisätiedot

Jenni Latva

Ajankohta

15.2.2023 klo 19:00 – 21:00

Sijainti

Kalevan Navetta (Seinäjoki)

Nyykoolinkatu

60100 Seinäjoki

Liput

Liput 5 € ovelta. MARS-tapahtumaan rekisteröityneille vapaa pääsy.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet