Peruttu: Tal­ven nuo­ret tai­tei­li­jat: Nicolas Mizen

Nicolas Mizen paneutuu konsertissa Arnold Schonbergin kehittelemään äänenvärimelodia -tekniikkaan.

Nicolas Mizen

Seuraamme koronarajoituksia

Vallitsevien koronarajoitusten vuoksi Musiikkitalolla järjestettävät konsertit on peruttu yleisöltä 14.2.2022 saakka. R-talon konsertteihin otetaan yleisöä puolet kokonaiskapasiteetista 8.–22.2.2022 välisenä aikana. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Koronapassi ei ole käytössä. Seuraamme AVI:n ohjeistuksia ja konsertteja tullaan järjestämään livenä terveysturvallisesti heti, kun se on mahdollista. Ajantasaisen tiedon rajoituksista löydät turvallisesti tapahtumissa -sivustoltamme.

Klangfarbenmelodie

“Äänenvärimelodia” on musiikillinen tekniikka, jonka Arnold Schönberg esitteli teoksessaan Harmonian teoria (1910). Käsite sai jalansijaa Euroopassa ja innoitti useita säveltäjiä. Tässä melodialinjaan lisätään värejä ja sävyjä jakamalle se usean soittimen kesken. Tekniikasta johtuva fragmentointi vaikutti myös sooloteosten sävellystekniikkaan.

Alban Berg oli Schönbergin oppilas ja jatkoi tämän perintöä omissa töissään. Giacinto Scelsi omisti uransa äänen ytimen etsinnälle analysoidessaan äänien sisältämiä värejä. Ranskassa Olivier Messiaen sävelsi synestesian vallassa ja kirjoitti tutkielman rytmistä, väristä ja ornitologiasta (1949–1992). Pierre Boulez taas vei musiikin fragmentaatiota aivan uusiin ulottuvuuksiin.

Esiintyjät

  • Nicolas Mizen, saksofonit
  • TBA, piano

Ohjelma

  • Arnold Schoenberg: Piece in D minor
  • Alban Berg: 4 Pieces Op. 5
  • Giacinto Scelsi: Ixor
  • Henri Pousseur: Litanie du miel vesperal
  • Olivier Messiaen: Thème et variations
  • Pierre Boulez: Domaines (Transcriptions for saxophone) 

Lisätietoja: Eeva Hohti

Talven nuoret taiteilijat -konserttisarja

Talven nuoret taiteilijat -sarja 21.1.–15.2.2022 esittelee vastikään valmistuneita ja opinnoissaan erinomaisesti menestyneitä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijoita.

Ajankohta

15.2.2022 klo 19:00 – 20:30

Peruttu

Sijainti

Camerata

Mannerheimintie 13a

00100 Helsinki

Musiikkitalo

Muut tiedot


Haluamme luoda turvallisen tapahtumaelämyksen myös koronan aikana. Tutustu tästä turvaohjeisiin ennen tapahtumaan saapumista.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet