Sibafest: Ua Hoi!

”Ua Hoi!” on kahden nykymusiikkiin ja improvisointiin hurahtaneen muusikon konsertti, joka tarjoilee raikkaan kattauksen kanteleille sävellettyä ja sovitettua musiikkia.

Perttu Pölönen

Juulia Salon ja Eija Kankaanrannan energinen duo värittää Sibafest – Recovery Tourin huhtikuuta konserteillaan Kuopiossa ja Helsingissä sekä Pohjois-Kymen musiikkiopistossa Kouvolassa. Kiertueen vierailevana tähtenä loistaa Sibelius-Akatemiassa opiskeleva Iida-Maria Kuronen.

Ua hoi! on Adina Dumitrescun samannimisestä teoksesta löytyvä huudahdus, joka kutsuu kuulijoita pitkän tauon jälkeen jälleen musiikin pariin. Konsertin muita säveltäjänimiä ovat mm. Nico Muhly, Timo Alakotila ja Matthew Whittall. Yleisö saa vaikuttaa konsertin kulkuun äänestämällä osan konsertin ohjelmasta.

Vuodesta 2019 toiminut duo on konsertoinut Turussa ja Helsingissä sekä tilannut uusia teoksia Lara Poelta ja Matilda Seppälältä.

Ua Hoi! -konsertti Kuopion Musiikkikeskuksella.

Esiintyjät

  • Eija Kankaanranta
  • Juulia Salo

Ohjelma

  • Timo Alakotila: Cirrus (2004)
  • Pekka Jalkanen: Siemen (1993)
  • * yleisön valinta 1: Jean Sibelius: Koivu op. 75 nr. 4 (1914) / Stepan Rak: Sininen (1991)
  • Matthew Whittall: The Wine-Dark Sea (2011)
  • * yleisön valinta 2: Astor Piazzolla: Novitango (1974) / Hannu Saha: Arndt (1986)
  • Nico Muhly: Fast dances, osat 2 & 3 (2014)

Esiintyjien esittelyt

Juulia ja Eija ovat Taideyliopiston Sibelius-Akatemian klassisen kantelekoulutuksen kasvatteja ja innokkaita kantelemusiikin esittäjiä sekä pedagogeja. Sibelius-Akatemian toimipisteitä on Helsingissä, Kuopiossa ja Seinäjoella. Kanteleensoittoa voi opiskella lahjakkaille nuorille soittajille suunnatussa nuorisokoulutuksessa sekä yliopistotasolla musiikin kandidaatin, musiikin maisterin ja musiikin tohtorin tutkintoon asti. Harrastuspohjalta voi hakeutua kantelepedagogiikan harjoitusoppilaaksi. Klassisen musiikin osaston lisäksi kanteleensoitto voi olla olla pääaineena muun muassa kansanmusiikin aineryhmässä, Global Music -opinnoissa ja musiikkikasvatuksen aineryhmässä. Kanteleensoittajia on opiskellut myös musiikkiteknologian ja sävellyksen aineryhmissä.

Juulia Salo

Juulia Salo on energinen ja ennakkoluuloton kanteletaiteilija, joka vaikuttaa erityisesti taidemusiikin kentällä ja heittäytyy mielellään improvisoimaan. Juulia on Sibelius-Akatemiasta valmistumisensa (2017) jälkeen toiminut freelance-muusikkona sekä kanteleensoiton opettajana Nurmijärvellä ja Järvenpäässä. Juulia on viime vuosina esiintynyt mm. Joensuun kaupunginorkesterin triosolistina, musiikkifestivaaleilla Maltalla ja Prahassa ja pitänyt ensikonsertin. Lisäksi Juulia on kantaesittänyt teoksia säveltäjiltä J-T Vesikkala-Wittmacher, Heidi Hassinen, Esa Ylivaara, Patrik Kako ja Michaela Augustinová. Yksi Juulian uusimmista yhteistöistä on Lähi-Idästä ja Suomesta vaikutteita saava duoprojekti yhdessä jordanialaisen Nemat Battahin kanssa.

Eija Kankaanranta

Eija Kankaanranta tarttuu mielellään kimurantteihinkin haasteisiin ja on päässyt toteuttamaan niitä ympäri maailmaa soolona sekä kamari- ja orkesterimuusikkona. Viime vuosina hän on tehnyt yhteistyötä erityisesti säveltäjä Juhani Nuorvalan ja Kaija Saariahon kanssa. Joulukuussa 2021 Eija soitti Pehr Henrik Nordgrenin kantelekonserton Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin solistina, ja seuraava projekti saman orkesterin ja viulisti Antti Tikkasen kanssa on Mikko Heiniön Koraaleja -teoksen kantaesitys. Eija on toiminut kantelemusiikin lehtorina Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa elokuusta 2021.

Sibafest – Recovery Tour

Kahdenkymmenen konsertin kiertue tuo livemusiikkia pandemian jättämään puutostilaan monessa genressä. Kiertue alkaa Helsingin Musiikkitalolta 17.1.2022 ja jatkuu kevään ajan Helsingissä, Järvenpäässä, Seinäjoella ja Kuopiossa 5.5.2022 asti. Lavoille nousevat Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijat. Yhdeksättä kertaa järjestettävä Sibafest on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian joka toinen vuosi järjestettävä päätapahtuma, joka esittelee Sibelius-Akatemian kansainvälisesti korkeatasoista konserttitoimintaa.

Lue lisää Sibafestista

Ajankohta

5.4.2022 klo 19:00 – 21:00

Sijainti

R-talon konserttisalin yleisölämpiö

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Pohjoinen Rautatiekatu 9

00100 Helsinki

Liput

Vapaa pääsy

Muut tiedot


Haluamme luoda turvallisen tapahtumaelämyksen myös koronan aikana. Tutustu tästä turvaohjeisiin ennen tapahtumaan saapumista.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet